Dr. Marko over winst Max en Honda: 'We krijgen meer vermogen'

Gepubliceerd op 01 juli 2019 door Niels Hendrix

Dr. Helmut Marko steekt zijn blijdschap na de overwinning van Max Verstappen in de thuisrace van Aston Martin Red Bull Racing niet onder stoelen of banken. “Max z’n start was niet zijn beste”, zegt de Oostenrijker met een glimlach. “Maar met de tweede set banden werd hij echt wakker. Met dank aan Honda konden we de laatste dertig ronden het volle vermogen gebruiken. Max haalde toen in alsof anderen niet eens meekregen wat er allemaal gebeurde.”

De zege in Oostenrijk is de eerst van het team dit jaar en de eerste samen met motorenleverancier Honda. “Ik heb Honda vijf overwinningen beloofd. We moeten dus nog vier keer winnen, maar dat is best mogelijk”, aldus Marko. “Mensen verklaarden mij voor gek, maar het is mogelijk. Dit is nog niet het einde: we krijgen een nieuwe motor met flink meer vermogen. Die komt rond Spa of Monza."

Na ruim twaalf jaar heeft Honda weer een Grand Prix gewonnen. Marko: “Sommigen van Honda moesten zelfs een traantje wegpinken. Na alle problemen die ze na hun terugkeer in de Formule 1 hebben ervaren, is de trots nu eindelijk terug.”