Ziggo F1 Live: duizenden supporters zien Max winnen in Ziggo Dome

Gepubliceerd op 01 juli 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen scheurde onverwacht van P7 naar P1 op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Miljoenen fans gingen uit hun dak door het hele land, maar ook in de Ziggo Dome werd het groots gevierd. Ziggo had voor duizenden klanten dit event georganiseerd om het racespektakel live te aanschouwen. Op Ziggo Sport (Select) zagen maar liefst 1,6 miljoen kijkers live hoe Max de race won.

In het voorprogramma was de sfeer in de Ziggo Dome nog wat koeltjes. Terwijl de bezoekers zich F1-coureur konden wanen in een Playseat (simulator), een VR-bandenwissel konden doen of de gloednieuwe game F1 2019 konden uitproberen in de gangen van de Ziggo Dome, draaiden de Veronica-dj’s Niels en Rick hun racerepertoire en werd er een F1-quiz gespeeld met het publiek.

De verwachtingen in de zaal waren niet hooggespannen, ondanks de verrassende plek van Max Verstappen op P2 aan het startgrid. Presentator Rob Kamphues toonde zich vanuit Hilversum opportunistisch door een weddenschap aan te gaan met Rob van Gameren. Door de liveverbinding spraken ze af dat als Max zou winnen, Rob van Gameren voor zou gaan in de polonaise met de 10.000 aanwezigen. Het was als grapje bedoeld. Toen wisten Kamphues en Van Gameren nog niet wat zou gaan komen.

Max reed ‘misschien wel de beste race van zijn leven’, aldus Giedo van der Garde op het podium en verraste vriend en vijand door als winnaar over de streep te komen. “Het publiek in de Ziggo Dome reageerde uitzinnig: bier vloog door de lucht en het gejuich was oorverdovend”, aldus Mart Roumen van Ziggo. “Een onverwachte ervaring waar de duizenden racefans nooit vanuit waren gegaan.“

Jack van Gelder herinnerde Rob van Gameren aan zijn belofte, waardoor hij met de billen bloot moest en duizenden mensen meenam in een lange ‘pettenpolonaise’. “Voor de aanwezigen fans een middag om nooit meer te vergeten”, zegt Roumen. “Het slotnummer Radar Love zal nog lang blijven doordreunen, tot de volgende overwinning van Max Verstappen. Misschien organiseren we die wel wéér in de Ziggo Dome.”