Tanabe van Honda na zege Oostenrijk: 'Een nieuw begin'

Gepubliceerd op 01 juli 2019 door Niels Hendrix

De laatste zege van Honda in de Formule 1 dateerde van 2006, toen Jenson Button de Hongaarse Grand Prix won. Tot gisteren dan, toen Max Verstappen in zijn door de Japanse motorleverancier aangedreven RB15 na een fabelachtige race in Oostenrijk naar de zege reed.

Technisch directeur van Honda, Toyoharu Tanabe, is de Aston Martin Red Bull Racing-coureur zeer erkentelijk: “Eindelijk! Deze overwinning voelt als een nieuw begin. Deze winst is ook een manier om onze fans wereldwijd te bedanken, die ons al die tijd zijn blijven steunen. Sinds 2015 zijn we terug in de Formule 1, maar dit voelt als een nieuw begin. We blijven dit seizoen en ook volgend jaar keihard werken om de motor nog beter te maken.”

“Het is ons eindelijk gelukt, maar Honda heeft dit niet alleen gedaan. Ik wil het personeel bedanken dat onverstoorbaar gewerkt heeft om dit te bereiken, maar ook Toro Rosso die ons de juiste richting wezen. We mogen even genieten van dit feest, maar we moeten zo snel mogelijk weer aan de slag. Het gat naar de snelste teams moet nog steeds gedicht worden.”