Horner na Grand Prix van Oostenrijk: 'Ongelofelijke prestatie'

Gepubliceerd op 30 juni 2019 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, liet na de Grand Prix van Oostenrijk weten: “Wat een ongelofelijke prestatie van Max vandaag. Het is niet te geloven dat we hier in Oostenrijk winnen en Honda hun eerste overwinning met een V6-krachtbron geven. Het betekent ook voor iedereen binnen de Red Bull-familie erg veel dat we onze thuisrace winnen. Meneer Mateschitz heeft met Aston Martin Red Bull Racing en Toro Rosso al veel geïnvesteerd in de sport, dus het is erg mooi dat we hier nu voor het tweede achtereenvolgende jaar winnen.”

“Het was nog even spannend na de race, maar de stewards hebben de juiste beslissing gemaakt. Het was hard racen tussen Charles en Max, maar ik denk dat het daar in de Formule 1 juist om gaat. Het zijn twee jonge gasten die er vol voor gaan. De Formule 1 heeft de afgelopen tijd veel kritiek te verduren gekregen, maar ik denk dat we vandaag een leuke race hebben gezien met inhaalacties, bandenslijtage en drama, precies wat men nodig heeft! We kwamen als outsiders naar Oostenrijk en het winnen van de race hier is een droom die uitkomt. Ik denk ook dat het Max zijn beste overwinning tot nu toe is.”

“Het was een moeilijke race voor Pierre, maar hij wist vooruitgang te boeken en Raikkonen in te halen. Met een teamgenoot op een niveau als dit ligt de lat enorm hoog, maar met wat tijd en een groter wordend zelfvertrouwen, zal Pierre het gat dichten. Ons doel in het constructeurskampioenschap is Ferrari. We moeten dan ook met beide auto’s zoveel mogelijk punten scoren.”