Jos Verstappen over winst Max: 'Krijg je kippenvel van'

Gepubliceerd op 30 juni 2019 door Bryan van Berlo

Jos Verstappen, vader van Max, liet het volgende weten na de Grand Prix van Oostenrijk, waarin Max onder het oog van duizenden Nederlandse fans de overwinning wist te pakken: "Als je je bedenkt hoe de race startte en Max terugviel naar de zevende plek, denk je: 'Het is klaar'. Als je dit dan ziet, krijg je toch echt kippenvel. Het is gewoon waanzinnig wat hij laat zien. Ook de manier waarop hij ze inhaalt. Ik vind het ongelofelijk."

Jos neemt ons mee vanaf de start, waarbij Max slecht wegkwam. Leek het vanaf dat moment klaar? "Ik denk dat het nooit klaar is, want een vierde of vijfde plek had ook punten opgeleverd. Daar doe je het dan voor”, vertelt de voormalig Formule 1-coureur. “Maar op een gegeven moment zag je toch wel dat de anderen wat problemen kregen. Je zag het ook aan de rondetijden, maar bij Max bleven die gewoon overeind staan. Je ziet vervolgens hoe hij naar de anderen toe rijdt en zich positioneert. Hij weet dat als je iemand in bocht drie niet inhaalt, het in bocht vier wel kan. Dat hoef je hem natuurlijk niet meer uit te leggen."

Max raakte Charles Leclerc tijdens zijn inhaalactie licht. De Monegask was na de wedstrijd ook zichtbaar gefrustreerd, maar vader Verstappen snapt wel waar dit vandaan komt: "Ik snap Leclerc eigenlijk wel. Hij heeft bijna zeventig ronden aan kop gereden en dan word je in de laatste drie ronden ingehaald. Natuurlijk wilde hij ook graag winnen en dan ben je teleurgesteld. De situatie is 'under investigation', maar ik denk dat als de Formule 1 hier iets aan doet, iedereen wegloopt en niet meer terugkomt. Je weet natuurlijk nooit wat ze beslissen, maar ik heb goede hoop."

De goede hoop berust Jos dan ook op het feit dat Max op het moment van de touché al voor de Ferrari-coureur zat: "Max zit aan de binnenkant en zit ervoor, dus dan moet Leclerc ook gewoon plaats geven. Ze komen dan wel met de wielen tegen elkaar, maar is dat ook niet wat de fans een beetje willen zien? Die willen ze zien racen en willen niet zien dat een wedstrijd wordt beslist door de stewards."