Tyrrell heeft haar voorseizoen testprogramma vandaag afgerond op Silverstone. Tyrrell...

Gepubliceerd op 20 februari 1997 door Verstappen Info Page

Tyrrell heeft haar voorseizoen testprogramma vandaag afgerond op Silverstone. Tyrrell is vol vertrouwen voor het nieuwe seizoen en is daarin verder gesterkt door weer een constructieve test-sessie. De afgelopen maand heeft de Tyrrell-Ford 025 meer dan 4.000 Km afgelegd op drie verschillende circuits.

Jos heeft de afgelopen dagen 76 rondjes gereden en vanmiddag lukte het hem of een beste tijd van 1:27.1 neer te zetten. Naderhand vertelde Jos: "Ik voel me vertrouwd met de wegligging en de bediening van de auto, de motor voelt sterk en we hebben geen problemen gehad, dus ik kijk erg uit naar het seizoen. Het weer was wel een beetje frustrerend deze week, maar het zal in Australie wel beter zijn."


Jos test op Jerez
foto copyright Peter van Egmond


Salo, die oorspronkelijk alleen op dinsdag en woensdag zou rijden, reed vandaag ook vanwege de slechte weersomstandigheden gisteren. Hij heeft wat ge-experimenteerd met de set-up van de auto en reed in totaal 97 rondjes. Vanochtend, toen hij 35 rondjes reed, klokte hij een beste tijd van 1:27.4 (0.3 seconde langzamer dan Jos). De pole position vorig jaar op Silverstone was in handen van Damon Hill in een Williams met 1:26.875, maar het circuit is aangepast sinds vorig jaar en is wat langer geworden (5.14 in plaats van 5.057 Km). Salo vertelde naderhand: "De set-up van de auto gaat erg makkelijk and reageert snel op de veranderingen die we aanbrengen. De prestaties van de motor zijn erg goed en het team is in goede vorm."

Vanmiddag werd Salo's auto ingesteld op Toranosuke Takagi, de officiele testrijder van het team. Takagi, de Formula Nippon ster die ook in Japan blijft rijden dit seizoen past zich snel aan aan de eisen die worden gesteld aan het rijden in een Formule 1 auto. Mike Gascoyne, Adjunct Technisch Directeur bij Tyrrell vertelde "Tiger deed het goed vandaag. Het circuit was de hele middag erg nat maar hij maakte geen fouten en leert de auto steeds beter kennen." Takagi reed vanmiddag 25 rondjes zonder problemen.

Harvey Postlethwaite, Technisch directeur, verklaarde naderhand dat hij verheugd is over de progressie die het team heeft gemaakt vanaf de lancering van de auto. "Het chassis en de motor werkten direct goed, zoals we wel hoopten, en dit is het meest productieve voorseizoen sinds vele jaren. De auto's zijn goed in balans en de motoren zijn erg consistent geweest. Wat vooral belangrijk is is dat de rijders zich goed voelen in de auto en blij zijn en dat is een goed teken." Aan het derde chassis wordt momenteel de laatste hand gelegd en zal net als de andere twee auto's nog een shake down test ondergaan op Silverstone volgende week (26 februari) voordat men afreist naar Melbourne.

Breng een bezoekje aan onze nieuwe foto-pagina van Jos die de nieuwe Tyrrell test op Silverstone en Jerez.