scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Frankrijk: 'Natuurlijk wil ik winnen'

Gepubliceerd op 20 juni 2019 door Niels Hendrix

Aston Martin Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso hebben in Frankrijk de beschikking over de Spec 3 power unit, de nieuwe upgrade van motorleverancier Honda. “De upgrade van de power unit van Honda is weer een stapje vooruit”, vertelt Max. “De boel moet heel blijven, dus er worden kleine stappen vooruit gezet en als dat zou betekenen dat er later in het jaar een extra motor ingezet moet worden dan is dat zo.”

Max vervolgt: “We weten dat we qua power unit nog wat stappen moeten zetten om vooral Ferrari bij te benen, dat zeker. Ten opzichte van Ferrari hebben we een beter chassis, maar als je meer dan een seconde verliest op het rechte stuk, wordt het lastig. Ik denk dat Mercedes veel beter is dan iedereen had verwacht. Misschien dat wij nog niet op ons gebruikelijke niveau zitten zoals vorig jaar. Maar met Honda zitten we in een heel interessant project en ik beleef er veel plezier aan.”

De Franse Grand Prix is de achtste race van het seizoen, maar een overwinning zat er dit jaar nog niet in voor Max. “Natuurlijk wil ik winnen. Maar je kunt ook veel voldoening eruit halen als je zelf optimaal presteert. We moeten gewoon stappen blijven zetten met zowel de auto als de motor, dan wordt het seizoen vanzelf kleurrijker.”

Paul Ricard staat bekend om het lijnenspel dat is aangebracht op de grote uitloopstroken. Max vertelt over het circuit: “Paul Ricard is een circuit met heel wijde bochten, die je heel anders moet aansnijden dan op veel andere banen. Daar heb je een wat ander gevoel bij. Vorig jaar reden we hier voor het eerst, dus het is vooral tijdens de eerste vrije training even aanpassen om weer op gang te komen. Vanuit de helikopter zie je de vele verschillende lay-outs die Paul Ricard heeft. Vanuit de auto valt dat wel mee.”

“Met de banden die we dit jaar hebben, met het dunnere loopvlak, hebben hoge temperaturen minder invloed”, legt Max uit als hem gevraagd wordt of de voorspelde hoge zomerse temperatuur nog in zijn voordeel kan uitpakken. “Vorig jaar moest je soms opletten om geen blaarvorming te krijgen, maar dat is dit jaar anders. We gaan het zien.”

Vrijdag staan de eerste anderhalf uur durende vrije trainingen op het programma, om 11.00 uur en om 15.00 uur.

Prijsvraag GP Frankrijk: win 'n oranje G-Star MAXRAW t-shirt + VER sleutelhanger!