scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: 'Ik ben altijd gemotiveerd en wil altijd winnen'

Gepubliceerd op 03 juni 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen vloog maandagavond naar Oostenrijk, waar hij samen met onder andere voormalig Formule 1-coureur Mark Webber te gast was in het programma Sport & Talk van ServusTV. In de uitzending vanuit Hangar-7 kwam een keur aan onderwerpen aan bod, maar werd eerst nog een moment stilgestaan bij het overlijden van de Oostenrijker Niki Lauda.

“Niki was een legende, aangezien hij al zoveel in de Formule 1 had gewonnen. Hij was bovendien een heel aardige man en nog altijd extreem gemotiveerd als het om de Formule 1 ging. Dat was natuurlijk super om te zien en het is ontzettend jammer dat hij er niet meer bij is”, vertelt Max over Lauda.

In Monaco werd Max uiteindelijk als vierde geklasseerd, na een tijdstraf van vijf seconden. Maar de overwinning was dichtbij. Is de afstand tot Mercedes kleiner geworden? “Dat is lastig te zeggen. In de kwalificatie stonden we sowieso achter Mercedes en ze hebben in de wedstrijd bij Lewis de verkeerde bandenkeuze gemaakt. Er is nog altijd een afstand, maar ik heb in ieder geval een leuke race gehad.”

Na de ‘unsafe release’ in de pitstraat, waarbij Valtteri Bottas getoucheerd werd, kreeg Max een tijdstraf toegekend. Hij zegt zelf daarover: “Het was duidelijk dat daar een straf aan vast zit, dat is niet anders. Het was gewoon een ‘unsafe release’. Ik denk wel dat als we elkaar niet geraakt hadden, er niks aan de hand was geweest. Ik wist echter niet dat Valtteri langs me zat. Het is natuurlijk jammer, maar het was een goede race.”

Is het lastig om positief te blijven met de dominantie van Mercedes? Max: “Ik ben altijd gemotiveerd en wil altijd winnen. Mercedes heeft het gewoon super voor elkaar op dit moment. Ik had echter niet verwacht dat ze zó sterk zouden zijn, omdat Ferrari er tijdens de wintertests de hele tijd voor zat. We weten dat wij het zelf beter kunnen doen en dat gaan we ook proberen. Hopelijk kunnen we in de volgende race weer een goed resultaat behalen. Tot nu toe hebben we, denk ik, altijd gemaximaliseerd. We hebben nog wat meer performance van de auto en motor nodig, maar het is natuurlijk niet eenvoudig om dat in een paar races om te draaien. Mercedes en Ferrari maken ook stappen.”

Hoe is de stemming binnen Red Bull Racing? “Alles loopt goed en ik ben erg tevreden. Ik voel me ook erg goed in het team. Ik heb veel plezier en dat is uiteindelijk ook belangrijk voor een team. Het hele team is erg gemotiveerd, ook door onze nieuwe partner Honda. We moeten echter aan de slag, maar dat weten we en doen we ook graag.”

Hoe ziet jouw perfecte teamgenoot eruit? “Als hij maar iets langzamer is dan ik ben, haha!”, antwoord Max lachend. “Je moet natuurlijk plezier kunnen hebben, maar het ook samen de concurrentie lastig kunnen maken. Dat was super met Daniel en dat komt er ook weer aan met Pierre.”

Hoe verloopt de samenwerking met Honda als leverancier van de power units? Max: “Alles loopt goed. Men is erg professioneel en de communicatie verloopt ook prima. Vooraf was er misschien het idee dat dat lastig zou worden, maar het is altijd goed verlopen, al direct vanaf de wintertests. Natuurlijk hebben we nog meer vermogen nodig, maar dat komt. Het is natuurlijk ook niet makkelijk, maar ik ben tot nu toe erg tevreden met wat Honda presteert.”

Gaat het je lukken om in Montreal de zegenreeks van Mercedes te doorbreken? “Dat willen we altijd proberen. Vorig jaar ging het niet slecht, maar ik verwacht dat Ferrari ook sterk is vanwege de lange rechte stukken daar. Ze hebben een hoge topsnelheid. Ik ben erg gemotiveerd om op het podium te belanden. Natuurlijk wil ik winnen, maar dat is nu Mercedes zo sterk is niet gemakkelijk.”

Durf je nog aan het wereldkampioenschap te denken of heb je dat al uit je hoofd gezet? Max: “We moeten sowieso dichterbij komen om aan het wereldkampioenschap te kunnen denken. Natuurlijk denk je er altijd aan, maar uiteindelijk moet je er ieder weekend het beste uit proberen te halen. Dat hebben we tot nu toe, misschien op Monaco na, gedaan, maar voor een kampioenstitel moeten we het nóg beter doen.”

Eind deze maand race je weer op Spielberg. “Vorig jaar waren er ontzettend veel Nederlanders. Het was geweldig om daar de race te winnen. Als je dan ook nog met een Red Bull-auto op de Red Bull Ring wint, is dat ongelofelijk. Beter wordt het volgens mij niet. Vooral na de wat moeilijke start van het seizoen vorig jaar.”

Aansluitend aan de tv-uitzending vloog Max weer terug naar Monaco, vanuit waar hij morgen vertrekt naar Montreal, voor de Canadese Grand Prix die komend weekend op het programma staat.