Horner na Grand Prix van Monaco: 'Max heeft geweldig gereden'

Gepubliceerd op 26 mei 2019 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, liet na de Grand Prix van Monaco weten: “Max heeft vandaag geweldig gereden. Hij leek bij de start zelfs even aan Bottas voorbij te gaan, maar hij zat er net niet genoeg langs. Het team heeft goed werk geleverd bij de pitstop zodat Max eerder dan Bottas weg kon rijden. Daar was reglementair niks mis mee, maar helaas werd het wat te krap waardoor de Mercedes de vangrail raakte en Max een tijdstraf van vijf seconden kreeg.”

“Max heeft gedurende het restant van de race als een ‘leeuw’ gereden en probeerde alles om aan Lewis voorbij te kunnen. We hadden een betere bandenstrategie, maar er was maar één ronde waar hij voor een aanval kon gaan. Max kwam als tweede over de streep, maar omdat de top vier zo dicht bij elkaar zat, werd hem een podium ontnomen. Het is niet makkelijk voor Max om als vierde na zo’n rit te finishen, maar hij gaf zoals altijd niet op totdat het zwart-wit geblokt getoond werd.”

“Pierre heeft zich na zijn gridstraf van gisteren uitstekend hersteld. Hij hield zijn hoofd koel, was snel toen hij vrij baan had en wist zich uiteindelijk omhoog te werken naar P5. Door de extra pitstop heeft hij tevens de snelste ronde weten te pakken, iets dat belangrijk voor het team is. Hij heeft het samen met het team geweldig gedaan.”

“Daarnaast willen we Honda feliciteren met het feit dat er vier Honda-aangedreven auto’s in de top acht zijn geëindigd.”