Max: 'Ik denk dat we voor een derde plek moeten gaan'

Gepubliceerd op 25 mei 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Monaco sprak Max Verstappen kort met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is. Op de vraag of Max de Mercedessen in Monaco kan pakken, zegt de Nederlander: “Ik denk dat we er nog redelijk dichtbij zitten: de eerste training was best wel goed alleen voor de tweede training hebben we wat dingetjes aan de auto veranderd en die voelden niet zo positief aan. Daardoor krijg je ook niet het vertrouwen om op de limiet te pushen en dan neem je ook niet de risico’s.”

Max vervolgt: “Tijdens de eerste training verliep alles vlekkeloos en hadden we gewoon best wel een goede balans in de auto, en kon ik gewoon mijn rondjes rijden. Tijdens de tweede training hadden we een waterlek. Iets van een andere auto, of van het circuit, vloog bij mij de airbox in en beschadigde de radiator. Het was wel jammer dat dat gebeurde, want je moet de hele radiator vervangen en dat duurt wel even.”

Vooruitblikkend op de kwalificatie op zaterdag legt Max uit waarom hij denkt dat de tweede startrij het hoogst haalbare is: “We weten welke kant we met de setup uitmoeten voor zaterdag. Of het genoeg is om dicht bij Mercedes te komen weet ik niet. Het ziet ernaar uit dat ze echt nog wel wat marge hebben, want ze rijden in hun laatste ronde nog gewoon de snelste tijd. Lewis Hamilton zelfs met een flat spot. Ik denk dat ze nog wel wat extra's hebben om harder te gaan. Het wordt lastig. Ik denk dat we voor een derde plek moeten gaan.”

Prijsvraag GP Monaco: Win de nieuwe Max Verstappen cap & 1:8 GP Monaco 2016 helm!