Max: 'We kunnen in Monaco voor het podium vechten'

Gepubliceerd op 22 mei 2019 door Niels Hendrix

Omdat de eerste twee vrije trainingen in Monaco op donderdag verreden worden, is ook de FIA persconferentie een dag eerder dan gewoonlijk. Vandaag schoof Max Verstappen er tezamen met enkele collega’s aan om het verzamelde journaille te woord te staan.

Maar voor het zover was, werd er vanzelfsprekend even stil gestaan bij het overlijden van Niki Lauda. “Niki was een autosportlegende. Hij heeft enorm veel bereikt in zijn carrière en daarbuiten was hij erg gul en bovendien grappig”, aldus Max. “Hij was een geweldig persoon en het is een groot verlies voor de Formule 1, dat hij is overleden. Mijn gedachten gaan op dit moment uit naar zijn familie en vrienden.”

Als het over de orde van de dag gaat en we terugblikken op de Grand Prix van Monaco van vorig jaar, maakte Max er in de derde vrije training een foutje, dat nadelige gevolgen had voor zijn race. Aan Max wordt gevraagd of hij daarvan geleerd heeft, aangezien hij nu nog amper op fouten te betrappen is. “Zo verloopt het normaal in het leven: naarmate je ouder wordt, krijg je meer levenservaring. Soms is het nodig fouten te maken om een betere coureur te worden. Dat was er daar een van.”

Heel veel succes heeft Max nog niet gehad in Monaco. “Ik heb vier Grands Prix in Monaco gereden en hopelijk race ik er nog twintig, dus ik heb nog veel kansen om hier een goed resultaat te scoren.”

Toch rekent Max zich dit weekend zeker nog niet rijk: “Mercedes is dit weekend duidelijk de favoriet. Ik denk niet dat wij hier in Monaco zo goed zullen zijn als we vorig jaar waren. Ik ben ervan overtuigd dat we voor het podium kunnen vechten, maar het is afwachten welke trede dat zal zijn. Op deze baan zijn we normaalgesproken wat competitiever.”

Over het racen door de nauwe straten van Monaco, heden ten dage, legt Max tenslotte uit: “Ik zou zeggen dat het nu gemakkelijker is, omdat je meer grip hebt in vergelijking met 2015 en 2016, toen de auto’s veel meer gleden. Maar inhalen met deze brede auto’s is bijna onmogelijk in Monaco. Daarom moet je er ook voor zorgen dat je er goed voorstaat in de kwalificatie.”

Prijsvraag GP Monaco: win de nieuwe Max Verstappen cap & 1:8 GP Monaco 2016 helm!