Max na wederom spectaculaire editie van Jumbo Racedagen: 'Heb genoten'

Gepubliceerd op 19 mei 2019 door Bryan van Berlo

De vierde editie van de Jumbo Racedagen zit erop. Twee dagen lang stond Circuit Zandvoort in het teken van allerlei racespektakel. Het circuit in de duinen was gedurende het weekend aan alle kanten gevuld met ruim 100.000 enthousiaste fans, die werden getrakteerd op een bomvol programma, waaronder enkele vermakelijke Formule 1-showruns van Max Verstappen en Pierre Gasly.

Tijdens de laatste demonstratie pakte Aston Martin Red Bull Racing flink uit door beide auto’s van gekleurde rook te voorzien. Het leverde dan ook spectaculaire beelden op toen zowel Max als Pierre hun RB7’s de sporen gaven en vlak voor de hoofdtribune donuts begonnen te draaien. Nadat de banden aan gort gereden waren, stapten beide coureurs onder luid gejuich van het aanwezige publiek uit de auto, waarmee er een prachtig einde kwam aan een wederom fantastisch weekend.

De Nederlandse hoofdrolspeler maakte beide dagen ook uitgebreid tijd voor zijn fans. Onder andere tijdens podiumpresentaties en via een bustour die in een half uur het hele circuit langsging. Max heeft ook dit jaar weer genoten: “Je geniet het meeste als je ziet dat er zoveel fans zijn. Als je dan bezig bent met rijden en donuts begint te draaien, wordt iedereen super enthousiast. Het is heel mooi als je dat dan ook nog samen met je teamgenoot met twee auto’s mag doen.”

De Nederlander kijkt dan ook erg uit naar de Grand Prix van Nederland, die volgend jaar in mei zal worden verreden: “Ik hoop dat het een heel mooi weekend wordt en we oranje duinen zullen zien!” Max besluit: "Ik heb ook dit jaar weer enorm genoten van de Jumbo Racedagen. Hoewel dit alweer de vierde editie is, raak ik nooit gewend aan het enthousiasme van de fans hier. Ze steunen me het hele jaar door en ik vind het geweldig dat ik ze tijdens de Racedagen hiervoor kan bedanken. Het was weer een feest in Zandvoort!” 

Bekijk alle foto's in onze Jumbo Racedagen (I, II en III) albums!