Max over aankomende Grand Prix in Nederland: 'Jaar geleden niemand verwacht'

Gepubliceerd op 18 mei 2019 door Bryan van Berlo

De eerste dag van de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort zit erop. Talloze fans bezochten het circuit in de duinen om het brede aanbod aan racespektakel te kunnen aanschouwen. Max Verstappen en teamgenoot Pierre Gasly maakten het feest helemaal compleet door enkele spectaculaire demonstraties in een V8-aangedreven Red Bull RB7 te geven. Hoewel het voor Pierre door een versnellingsbakprobleem bij één demo bleef, werden de fans alsnog getrakteerd op genoeg Formule 1-actie.

Max blikt terug op de eerste dag: “Er waren weer heel veel mensen. Als je dan met een Formule 1-auto mag rijden en weer donuts kan draaien, is dat heel bijzonder. Normaal gesproken staat er druk op en ben je bezig met de prestatie. Dat is hier niet, waardoor je ook echt kunt genieten van het geluid en de auto zelf. Door de jaren heen is het evenement enorm gegroeid en ik denk dat we het samen met Jumbo meer hebben aangekleed, dus dat is alleen maar mooi.” Wat kunnen de fans morgen verwachten? “Hopelijk weer een zonnige dag en veel rondjes in een Formule 1-auto.”

Er was vandaag weer volop publiek aanwezig om al het racespektakel op Circuit Zandvoort te aanschouwen. Max geniet van de vele support: “Het is altijd mooi om te zien. De afgelopen jaren waren er al veel mensen en ik denk dat het er alleen maar meer zijn geworden, wat altijd mooi is. Als je daarnaast weet dat er hier volgend jaar een Grand Prix aan komt, is dat natuurlijk heel bijzonder. Ik denk dat niemand dit een jaar geleden had verwacht, ikzelf ook niet.”

Wat vindt Max van het feit dat de Grand Prix van Nederland na 35 jaar weer terugkeert op de kalender? “Ik wist natuurlijk al een paar maanden wat er speelde, maar als je uiteindelijk ziet dat het officieel is, is dat zoals ik al zei heel bijzonder. Het is zo lang geleden dat er hier voor het laatst geracet is. Dat we nu weer terug komen, is heel mooi.”

De historische baan in de duinen zal nog wel een uitdaging gaan vormen voor de coureurs: “Het is een heel moeilijk circuit. Er zijn weinig uitloopstroken en om hier de limiet op te zoeken, blijft gewoon heel lastig. Je weet dat als je hier een klein foutje maakt, je gelijk in de muur belandt. Dat is als coureur zijnde veel uitdagender dan een circuit met alleen maar asfalt.”

Wat betreft het rijden voldoet het circuit dus eigenlijk al aan de wensen. Echter zijn de geplande aanpassingen volgens de Nederlander wel nodig om de wedstrijd aantrekkelijker te maken: “Als je een interessante wedstrijd wil hebben, wil je ook inhaalacties zien. Ik denk echter dat dat, als je kijkt naar hoe het circuit er nu bij ligt, heel lastig is. Vandaar dat ze ook een paar bochten gaan aanpassen. Voor mij is het nu al prima, maar als je actie en vermaak wil zien, moet er wel wat gewijzigd worden.”

Max kijkt er in ieder geval erg naar uit om de vele fans volgend jaar te zien: “Het motiveert je alleen maar als je zoveel fans hebt en ik heb ontzettend veel zin om die oranje zee op de duinen te zien. Ik hoop dat je geen duin meer kunt zien!”

Dag twee van de Jumbo Racedagen zal morgen al om 08:00 uur van start gaan met de kwalificatie van het WTCR-kampioenschap. Bekijk hier het volledige programma!

Meer foto's staan in ons Jumbo Racedagen album!