Max draait eerste donuts tijdens Jumbo Racedagen: 'Zie weer heel veel mensen'

Gepubliceerd op 18 mei 2019 door Bryan van Berlo

De Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort zijn vandaag officieel van start gegaan. Max Verstappen heeft samen met zijn teamgenoot Pierre Gasly de eerste demonstraties achter de rug, waarbij ze, onder het oog van de duizenden aanwezige fans, een mooie show weggaven. Het prachtige geluid van de V8-motoren klonk dan ook al vroeg door de duinen. Helaas bleef het voor Gasly bij één demonstratie. De Red Bull RB7 van de Fransman kreeg tijdens de eerste demonstratie met een versnellingsbakprobleem te maken. Het team werkt inmiddels met man en macht om de auto voor morgen gereed te krijgen.

“Het ging prima!”, vertelt Verstappen na zijn eerste demonstratie. “Het is ook lekker weer en ik zie wederom heel veel mensen. Dat is heel mooi om te zien.” Dit jaar komt de Nederlander in actie met een RB7, waarmee in 2011 zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap voor Red Bull Racing werd binnengesleept. Wat is het voornaamste verschil met de huidige Formule 1-auto’s? “Het geluid”, vertelt Max. “En deze zit wat krapper, omdat daar niet mijn eigen stoeltje in zit, haha!”.

Het gebrul van de V8-aangedreven bolides laat daarnaast ieders hart sneller kloppen, ook dat van Verstappen: “Absoluut. Het is altijd mooi om zo’n auto te mogen besturen. Volgend jaar horen we hier een V6, maar het sowieso erg mooi is om hier terug te keren. Ik ben erg blij met een Nederlandse Grand Prix en ik denk dat iedereen dat wel is.” Max hoeft tijdens de demonstraties van dit weekend niet in zijn spiegels te kijken, iets dat hij ook wel graag tijdens de race van volgend jaar graag ziet gebeuren: “Dat zou heel goed zijn. Dat zou betekenen dat we dan een hele goed auto hebben.”

Verstappen heeft dit seizoen al twee derde (Australië en Spanje) en drie vierde plekken (Bahrein, China en Azerbeidzjan) weten te bemachtigen. Loopt alles tot nu toe volgens plan? “Op zich wel”, vertelt Verstappen. “We verwachten natuurlijk ook niet direct om mee te doen voor de overwinning, maar op dit moment maximaliseren we prima.”

Wat zijn de verwachtingen voor de volgende wedstrijd in Monaco? “Dat kan een goed weekend worden, maar ik denk wel dat Mercedes heel sterk zal zijn. Ze hebben het op het moment namelijk erg goed voor elkaar.” Het circuit blijft voor de Nederlander echter erg bijzonder: “Het geen gemakkelijk circuit. In de kwalificatie zit je dan ook vol adrenaline, dat zijn wel de bijzondere momenten.”

Max zal zijn RB7 later vandaag nogmaals de sporen geven en de aanwezige fans weer vermaken met de nodige donuts. Daarnaast staat er voor dit weekend nog veel meer racespektakel gepland. Bekijk hier het volledige programma.

Meer foto's staan in ons Jumbo Racedagen album!