Max: 'We hebben nog niet het maximale kunnen laten zien'

Gepubliceerd op 10 mei 2019 door Niels Hendrix

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen van de Spaanse Grand Prix in Barcelona sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is. Op de geruchten dat het mogelijk de laatste race op Circuit de Barcelona-Catalunya is, zegt Max: “Dat zou ik jammer vinden, absoluut. Het is een mooi circuit en Barcelona is een leuk stad. Het past ook perfect. Het zou zeker jammer zijn als Barcelona van de kalender zou verdwijnen.”

Er wordt gezegd dat Circuit Zandvoort de dan vrijgekomen plaats zou gaan opvullen. Max rijdt volgende week op het historische duinencircuit, wanneer op zaterdag 18 en zondag 19 mei de vierde editie van de Jumbo Racedagen plaatsvinden. “Het zit dan wel in je hoofd dat er mogelijk een Grand Prix op Zandvoort komt, dat zou heel mooi zijn.” Maar eerst dus demo’s aldaar. “De Jumbo Racedagen zijn drukke dagen, maar ik geef graag wat leuks terug aan de fans. Ik rijd er met een F1-auto met een V8-motor en dat klinkt toch net wat mooier dan de V6 power units waar we tegenwoordig mee rijden.”

Tickets Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen
De gratis duinkaarten voor de Jumbo Racedagen op 18 en 19 mei zijn verkrijgbaar bij aanschaf van specifieke actieproducten bij Jumbo. Voor een uniek kijkje achter de schermen zijn kaarten voor de overdekte hoofdtribune, inclusief toegang tot de Formule 1-paddock, de populaire en gelimiteerde F1-Paddockkaarten en exclusieve pakketten voor de Max Verstappen Paddock Club, per direct te bestellen via www.circuitzandvoort.nl. Voor alle beschikbare voorverkoop-categorieën geldt op=op.

De updates die Aston Martin Red Bull Racing heeft meegebracht naar Barcelona komen tot uiting in de voorvleugel, bargeboards, vloer en achtervleugel. “Er zijn nog wel meer dingen”, laat Max desgevraagd weten. “Maar dat zijn de meest zichtbare. We hebben een stap vooruit gemaakt, maar Mercedes en Ferrari hebben dat ook. Ik denk dat wij op dit moment nog niet het maximale hebben kunnen laten zien.”

Max legt uit waarom Barcelona niet het beste circuit is voor hun auto, de RB15: “Bocht drie en negen zijn tegenwoordig vol gas. Dat worden dan in feite rechte stukken met een bocht erin en daar verliezen we snelheid ten opzichte van de concurrentie. Op Silverstone is dat hetzelfde verhaal: een paar jaar geleden was dat minder erg, maar hoe meer er vol gas gereden moet worden, hoe nadeliger dat voor ons is.”

Prijsvraag GP Spanje: win het schaalmodel van de Max Verstappen RB14 Spanje 2018!