Red Bull introduceert nieuw Energy Station

Gepubliceerd op 08 mei 2019 door Julien Lemmen

De eerste Europese race van het seizoen, die dit weekend in Barcelona wordt verreden, luidt elk jaar de terugkeer van de motorhomes in. Na veertien seizoenen van trouwe dienst, is het oude Red Bull F1 Energy Station vervangen door een gloednieuw motorhome dat er compleet anders uitziet. Het team van Aston Martin Red Bull Racing huist samen met zusterteam Toro Rosso voortaan in het F1 Holzhaus, oftewel het houten huis.

Het originele Red Bull Holzhaus is een motorhome voor de MotoGP en was afgelopen jaar eenmalig te aanschouwen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Vanwege het grote succes is besloten om een nieuw motorhome te bouwen voor de teams van Red Bull Racing en Toro Rosso. Met zijn 1221 vierkante meter heeft het nieuwe motorhome, dat dit weekend in Barcelona voor het eerst in de paddock staat, zo’n 27 procent meer vloeroppervlak dan zijn voorganger. Het kan in twee dagen worden opgebouwd door een 25-man sterke crew en ook in één dag weer worden afgebroken. Het gebouw is gemaakt van duurzaam geproduceerd Oostenrijks hout en er is geen airco benodigd door de natuurlijke ventilatie.

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat het volgende weten over het Holzhaus: “Bij de Grand Prix van San Marino in 2005 veranderde Red Bull de paddock met de introductie van het Energy Station. Tijdens de afgelopen veertien seizoenen onderging het Energy Station verschillende transformaties en ging het mee met de tijd, allereerst om twee Formule 1 teams te kunnen voorzien en vervolgens met enkele upgrades om aan onze eisen te kunnen voldoen.”

“Deze week verleggen we weer de grens weer met de onthulling van het nieuwe Energy Station, dat in Oostenrijk bekend staat als het Holzhaus. Het brengt een stukje van de Oostenrijkse Alpen naar het Formule 1-paddock en is ontworpen om aan de huidige en toekomstige behoeften van onszelf en Toro Rosso te voldoen.”

Na de Grand Prix van Spanje wordt het Holzhaus snel afgebroken om het vervolgens in het Italiaanse Imperia op een vlot weer op te bouwen, waarna het naar de haven van Monaco versleept wordt.