Max vermaakt fans in bij The Great Run in Budapest: 'Geweldige dag gehad'

Gepubliceerd op 01 mei 2019 door Bryan van Berlo

Vandaag is het in het grootste deel van de wereld de Dag van de Arbeid. Dit kan je op verschillende manieren vieren, al had Budapest daar andere ideeën over. De afgelopen zeven jaar heeft de Hongaarse hoofdstad de vrije dag gevierd met lawaai, snelheid en racespektakel, tijdens The Great Run. 

De Formule 1 behoort tot de top van de autosport. Vanmiddag heeft Max Verstappen dan ook de brute kracht van een Formule 1-auto gedemonstreerd in het hart van de stad. In een Red Bull RB7, welke in 2011 zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap heeft gewonnen, vermaakte Max de duizenden fans die op het jaarlijks terugkerende evenement afkwamen.

Verschillende raceauto’s kwamen in actie op een speciaal aangelegd parcours, dat door de mooiste wijken in Budapest was aangelegd. Zo kwam het twee kilometer lange parcours onder meer langs het Elisabethplein, enkele prachtige neoklassieke gebouwen en de Hongaarse Opera, gelegen op de Andrássyboulevard. Onder een stralende zon en hemelsblauwe lucht verzamelde het publiek zich al vroeg in de ochtend. In een speciale paddock werden de deelnemende auto’s aan de fans tentoongesteld.

Op het moment dat Max in de RB7 kroop voor zijn eerste run, zat het met de sfeer dan ook al dik in orde. En de Nederlander stelde niet teleur.

“Het is altijd leuk om in de RB7 te rijden”, liet Max na zijn demonstratie, waarin de nodige donuts werden gedraaid, weten. “Het was een prachtige, zonnige dag om een show-run te doen. Het is dan al helemaal geweldig als je flink wat lawaai en donuts voor zoveel fans mag maken. Ze zijn erg gepassioneerd over de Formule 1.”

“Het is daarnaast gaaf dat er veel verschillende soorten auto’s in actie kwamen. Tussen de aanwezigen zaten ook veel Red Bull-atleten, en het is altijd mooi om daar even mee bij te praten. Ik heb in ieder geval een geweldige dag gehad en ik vond het erg leuk!”

Toen de demonstratie erop zat maakte de Nederlander nog wat tijd vrij om de nodige fans te ontmoeten. Wat is het toch mooi als je vol gas door de stad mag rijden, wat donuts mag maken en een boel fans blij kunt maken, en dat op de Dag van de Arbeid!