Horner: 'Max heeft sinds Canada vorig jaar een nieuwe versnelling gevonden'

Gepubliceerd op 01 mei 2019 door Julien Lemmen

Sinds 2017 is brandstof- en smeermiddelenfabrikant ExxonMobil partner van Aston Martin Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner legt in een interview met ExxonMobil uit wat het belang is van een partner als Exxon Mobil voor het team: “Ze zijn enorm belangrijk en hun expertise is duidelijk te zien, vooral sinds de overstap naar Honda voor dit seizoen. De ontwikkeling van brandstof en smeermiddelen speelt een sleutelrol bij deze hybridemotoren en we zien dat er veel progressie wordt geboekt door de samenwerking tussen de partijen. Honda pusht ExxonMobil hard en Exxon Mobil komt met veel nieuwe productvarianten. Wij zijn daarnaast ook betrokken bij de ontwikkelingen van Honda en welke rol de benzine en olie daarin speelt. Het is een driehoeksrelatie tussen Aston Martin Red Bull Racing, Honda en ExxonMobil, waarbij iedereen iets toevoegt.”

Naast de samenwerking met ExxonMobil, wordt ook het rijderspaar besproken. Horner is onder de indruk van de mate van ontwikkeling en volwassenheid van Max Verstappen: “Max heeft sinds Canada vorig jaar een nieuwe versnelling gevonden. De manier waarop hij vanaf toen heeft gereden, is erg indrukwekkend. Een reeks van zes podiums op rij kwam in Bahrein tot een eind. Hij scoorde vorig jaar, na Lewis Hamilton, de meeste punten in de tweede helft van het seizoen en hij heeft die vorm vastgehouden in het nieuwe seizoen. We willen hem de middelen geven zodat hij kan vechten met Ferrari en Mercedes.”

Ook voor Pierre Gasly, die een lastige start bij het team uit Milton Keynes meemaakt, heeft Horner bemoedigende woorden: “Hij heeft gewoon wat tijd nodig. Het is een grote stap. Om van Toro Rosso de overstap te maken naar Red Bull Racing is een uitdaging, maar hij reed een goede race in Bahrein en had vervolgens ook een solide race in China. Door de snelste raceronde neer te zetten en een extra punt te pakken was erg positief voor hem. Ondanks dat Pierre in Baku niet kon finishen, was het zijn sterkste weekend tot dusverre. Hij zette de snelste tijd in Q1 neer en wist zich vanuit de pits op te werken naar de zesde plek op zondag, voordat hij uitviel met een mechanisch probleem. Deze prestatie zal hem vertrouwen geven voor de toekomst.”