Horner na Grand Prix van Azerbeidzjan: 'Stap dichter bij Mercedes en Ferrari'

Gepubliceerd op 28 april 2019 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, liet na de Grand Prix van Azerbeidzjan weten: “Max reed vandaag een sterke race. Hij verloor bij de start een plek aan Pérez, maar tegen de tijd dat Max weer aan hem voorbij was, was hij de aansluiting met de leiding helaas kwijt. Hij reed vervolgens een erg sterke middenstint en wist de achterstand naar de kopgroep met tien seconden te verkleinen.”

“Max zat binnen drie seconden van Sebastian voordat de virtual safety car, die ironisch genoeg door Pierre werd veroorzaakt, van kracht werd. De bandentemperaturen zakten hierdoor teveel, waardoor Max niet meer dezelfde snelheid had als ervoor. We wisten ook nog niet precies wat er gebeurde bij de auto van Pierre, en hebben daarop besloten om de laatste ronden wat conservatiever te rijden en de finish te halen.”

“Voor Pierre is het, ondanks dat het qua resultaat frustrerend is, tot nu toe zijn sterkste raceweekend van het jaar geweest. Hij was gedurende de helft van de eerste stint sneller dan Charles, die de race op dezelfde band startte. Helaas veroorzaakte een probleem met de aandrijfas vijftien ronden voor het einde zijn uitvalbeurt. Hij had makkelijk zesde kunnen worden. Pierre kan in ieder geval een heleboel positieve dingen meenemen uit dit weekend en het is positief dat we een stap dichter bij Mercedes en Ferrari zijn gekomen.”