Horner over vierde plaats van Max: 'Een sterke kwalificatie'

Gepubliceerd op 27 april 2019 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing had tijdens de kwalificatie in Baku slechts één ijzer in het vuur. Max Verstappen kende een keurige kwalificatie en eiste de vierde plek voor zich op. Pierre Gasly ontving na de tweede vrije training een straf voor het missen van de weegbrug en moet de race hierdoor vanuit de pits aanvangen. De Fransman ging in Q2 dan ook niet meer de baan op.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de kwalificatie in Baku: “Het was een interessante kwalificatie vandaag na verschillende rode vlaggen. Pierre deed een goede zaak door de snelste tijd te rijden in Q1. Max kreeg helaas een flatspot en moest dus nog een run doen in Q1. Dit zorgde ervoor dat hij minder banden tot zijn beschikking had in de rest van de kwalificatie. Desondanks wist hij nog de vierde tijd te rijden in het eerste kwalificatiesegment. In Q2 reed Max de snelste tijd en kozen we ervoor om Pierre niet naar buiten te sturen omdat hij vanuit de pits moet starten.”

“Na de vertraging door het ongeluk van Charles Leclerc, begonnen we aan Q3 met maar één set banden. De beste tactiek was om één snel rondje, één langzame ronde en weer een snelle ronde te rijden. Hierdoor kwam Max out-of-sync te liggen met de andere coureurs die twee sets banden tot hun beschikking hadden. Terwijl hij het voordeel had van een vrije baan, kon hij echter geen slipstream krijgen. Het was onmogelijk om dit af te stremmen op de strategieën van de anderen. Al met al was het een sterke kwalificatie, met Max die op de twee startrij de race mag aanvangen. Pierre’s tijd in Q1 zou hem de zesde plek op de grid opbrengen. Het was een bemoedigend optreden van Pierre en we kijken uit naar de race van morgen.”

Prijsvraag GP Azerbeidzjan: win de Red Bull Racing 2019 polo!