Max reageert op incident met putdeksel: 'Dit had niet mogen gebeuren'

Gepubliceerd op 26 april 2019 door Johan Peeters

Max Verstappen is na de eerste vrije training nogal verbaasd over het loskomen van een putdeksel op het stratencircuit in Baku. Het incident met de Williams van George Russell maakte al na dik tien minuten een einde aan de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan.

De putdeksel kwam los nadat Charles Leclerc er in zijn Ferrari er overheen was gereden waarna Russell er hard mee in aanraking kwam. Het incident zorgde voor een code rood, waarna even later duidelijk werd dat de training niet meer zou worden hervat.

“Ze gaan het nu oplossen, maar dit had natuurlijk niet mogen gebeuren”, laat Max tegenover Sky Sports optekenen. “De auto van George is hierdoor vrij zwaar beschadigd geraakt.” Hij realiseert zich dat dit ook hem had kunnen overkomen. “En met 300 kilometer per uur over een losse putdeksel rijden is niet prettig.”

“Dit zal nog wel even duren”, aldus de Nederlander over het werk dat momenteel nog gaande is op het circuit in Azerbeidzjan. “Ik heb gehoord dat er nu meer dan driehonderd putdeksel moeten worden gecontroleerd. Dat is niet ideaal.” Op de vraag of het niet doorgaan van de eerste training mogelijk goed is voor de spanning gedurende de rest van het weekend reageert Max: “Het is nooit goed dat zoiets gebeurt. Maar uiteindelijk zit iedereen in hetzelfde schuitje en dat maakt het wel iets spannender.”

“Je hebt minder informatie”, legt de snelle Limburger uit. “Maar ik denk dat het meer pijn had gedaan als dit tijdens de tweede training was gebeurd, want we kunnen nu nog steeds een lange run doen tijdens die tweede training, waardoor we nog steeds wel een aardig beeld krijgen van wat er op zondag gaat gebeuren. Maar we moeten het hier wel met iets minder informatie doen.”

Het team van Williams heeft inmiddels bevestigd dat men voor George Russell een nieuw chassis op aan het bouwen is. Daardoor komt de jonge Brit op vrijdag niet meer in actie.

Prijsvraag GP Azerbeidzjan: win de Red Bull Racing 2019 polo!