scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: 'Vanaf de eerste ronde zat de balans goed'

Gepubliceerd op 12 april 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen van de Chinese Grand Prix in Shanghai sprak Max Verstappen kort met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is. Op de vraag of Max graag naar China gaat, zegt de Nederlander: “Het is een heel andere cultuur en ik vind het ook een heel mooi circuit, dus in dat opzicht ben ik graag hier.”

Het team van Aston Martin Red Bull Racing heeft de oorzaak van de problemen, die de coureurs in Bahrein met de auto hadden, gevonden en opgelost. “We hebben zondagavond in Bahrein een fout in de setup gevonden en dat maakte al veel verschil tijdens de test, dus ik verwachtte dat het hier al beter zou gaan en vanaf de eerste ronde zat de balans goed.”

Max vervolgt: “We hadden op het einde van de tweede training nog een probleem met het differentieel, maar dat kan allemaal gemakkelijk vervangen worden. Ik heb eigenlijk niks te klagen over de auto, de balans zit erin. Ferrari is alleen supersnel op het rechte stuk. Die zullen heel lastig te verslaan zijn zaterdag als ze nog een betere balans vinden in de auto. Als we voor de tweede startrij kunnen vechten in de kwalificatie dan doen we het goed.”

Prijsvraag GP China: win de Red Bull Racing special edition China GP cap + Max Verstappen sleutelhanger met oordoppen!