scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit China: 'Deze en komende races updates voor de auto'

Gepubliceerd op 11 april 2019 door Niels Hendrix

Na afloop van de vorige race, de Grand Prix van Bahrein, waarin Max Verstappen vierde werd, liet hij optekenen dat hij niet tevreden was met zijn auto. “We hebben daar het hele weekend een fout gemaakt in de afstelling en dat heeft niet geholpen”, laat Max daarover vanuit China weten.

“Zondagavond na de race in Bahrein kwamen we er al achter was het probleem was en tijdens mijn testdag daar was het alweer opgelost. Dat kan gebeuren, het is geen groot drama. Ik denk niet dat er iets fundamenteels verkeerd is.”

Max licht nader toe: “Er was gewoon iets fout gemonteerd. Iets wat je in de fabriek al monteert en waar je vervolgens het hele raceweekend niet meer aankomt. En zet je iets verkeerd, dan is het heel lastig een goede balans te vinden. Goed dat we het probleem gevonden hebben.”

Verstappen, die derde staat in het kampioenschap, blijft vol goede moed: “We moeten zorgen dat we hier in China de juiste balans vinden en van daaruit denk ik dat er heel veel mogelijk is. Ik voel me in deze auto beter dan in die van vorig jaar. En er komen deze en de komende races wat updates aan voor de auto. We moeten zorgen dat we daar meer uit halen dan de rest.”

Het Chinese circuit van Shanghai wordt gekenmerkt door een lang recht stuk van 1,2 kilometer. Max: “Ferrari gaat enorm hard op het rechte stuk. Als je dan zoals wij nog niet helemaal tevreden bent, wordt het lastig. Zeker in de kwalificatie zal het lastig worden, maar in de race denk ik dat het gat kleiner is.”

Prijsvraag GP China: win de Red Bull Racing special edition China GP cap + Max Verstappen sleutelhanger met oordoppen!