scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner over derde plek van Max in Australië: 'Fantastische seizoensstart'

Gepubliceerd op 17 maart 2019 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing kende een uitstekende eerste race met de krachtbronnen van Honda. Max Verstappen scoorde met een derde plaats het eerste podium voor Honda sinds 2008. Pierre Gasly kon na de zeventiende plek in de kwalificatie weinig uitrichten in de race en finishte als elfde.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de Grand Prix van Australië: “Het is een fantastische start van het seizoen om een podium te scoren tijdens de eerste race met onze nieuwe motorenpartner Honda. Max zette een opmerkelijke prestatie neer. Na een prima start en een van de snelste pitstops van de dag, was hij in staat om de medium band optimaal te benutten en een geweldig inhaalactie te maken op Sebastian Vettel. Hij zette vervolgens Lewis Hamilton onder druk voor de rest van de race, maar kwam net niet dicht genoeg bij.”

“Pierre vocht zijn weg naar voren van P17 naar een plek net buiten de punten, op een baan waar het heel lastig is om in te halen. Hij racete hard en ik ben er zeker van dat zijn tijd zal komen. Na een veelbelovende seizoensstart, kijken we nu uit naar Bahrein.”