Max: 'Het gevoel met de Honda-motor is altijd goed geweest'

Gepubliceerd op 16 maart 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen van het nieuwe seizoen sprak Max Verstappen kort met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is. Op de vraag hoe Max zijn eerste dag in één woord samen kan vatten, zegt de Nederlander: “Oké, maar kan beter.”

Het team van Aston Martin Red Bull Racing is tijdens de winter overgestapt naar motoren van Honda. Hoe is het gevoel van de motor? Max: “Het gevoel is altijd goed geweest. Hij rijdt goed, pakt goed op, schakelt goed op, schakelt goed terug en we zijn erg snel op het rechte stuk. We rijden wel met iets minder vleugel dan Mercedes, maar ik mag niet klagen.”

Max rijdt sinds de wintertest in Barcelona met een helm van Schuberth. Arai, het merk waar Max tot voor kort mee reed, had problemen om de helm op tijd gehomologeerd te krijgen, waardoor de snelle Limburger zich genoodzaakt voelde om naar andere opties te kijken. “Ik ben er heel blij mee, het voelt gewoon goed. Hij is stabieler onder het rijden, koelt mijn hoofd beter en ik zie meer. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Ik heb mijn hele leven al met Arai gereden en er nooit over gedacht om over te stappen. In Barcelona was de Arai niet klaar en ik wilde daar wel rijden met de helm die ik hier in Melbourne ook gebruik. Daarom ben ik in Barcelona met een Schuberth helm begonnen en ik was positief verrast.”

Speel mee met de Verstappen.nl-prijsvraag en win een AMRBR Driver Cap 2019 en 1:8 2016 Max Verstappen helmpje!