scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pirelli maakt bandenkeuzes GP Australië bekend

Gepubliceerd op 05 maart 2019 door Johan Peeters

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandenkeuzes van de teams voor de Grand Prix van Australië bekendgemaakt. Tijdens het raceweekend op het Albert Park Street Circuit hebben de teams de beschikking over de middelste drie compounds, namelijk de C2, de C3 en de C4. De C2 (de hardste compound) is te herkennen aan de witte wangen terwijl de C3 (medium) en C4 (zacht) respectievelijk met een gele en rode wang zijn uitgerust.

De drie topteams van 2018 hebben grotendeels dezelfde keuze gemaakt. Alle drie de teams hebben negen sets van de zachte compound gekozen. Beide Mercedessen, beide coureurs van Aston Martin Red Bull Racing en de Ferrari van Sebastian Vettel hebben verder de beschikking over drie sets van de medium compound en één set van de harde compound. Voor de Ferrari van Charles Leclerc kozen de Italianen een harde set banden extra ten koste van een set mediums.

Het team van Renault koos voor de openingsrace de meest agressieve aanpak. De Fransen kozen voor tien sets van het zachtste rubber. Racing Point F1 en het team van Williams hebben voor de meest conservatieve aanpak gekozen en nemen voor hun coureurs acht sets van de zachte compound mee.

Overzicht van de bandenselectie voor de GP van Australië 2019: