scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gering aantal kilometers voor Max tijdens ochtend laatste testdag

Gepubliceerd op 01 maart 2019 door Bryan van Berlo

Max Verstappen heeft in de ochtend van de laatste testdag in Barcelona minder kilometers kunnen maken dan gehoopt. De Nederlander bleef, nadat hij in het eerste gedeelte veel op de baan te zien was, lange tijd binnen staan, waardoor de teller op 29 omlopen bleef steken. Sebastian Vettel was namens Ferrari het snelst met een 1:16.221, gereden op de rode C5-banden.

Als het 09:00 uur is, gaat de laatste van in totaal acht testdagen in Barcelona officieel van start. Carlos Sainz is de eerste die het ruime sop kiest, maar de Spanjaard wordt al snel gevolgd door de andere coureurs. De omstandigheden zijn, zoals eigenlijk de hele week, prima. Het is weliswaar nog wat fris, maar de zon voert zowel de lucht- als de baantemperatuur in rap tempo op.  

Na ruim een half uur verschijnt ook Max Verstappen op het Spaanse asfalt. Het team heeft afgelopen nacht flink doorgewerkt om de RB15, na de crash van Gasly gisteren, gereed te krijgen voor de laatste testdag. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur keert na een installatieronde terug in de pits, maar laat niet lang op zich wachten voordat hij weer naar buiten gaat voor een volgende stint.

Halverwege de ochtend heeft Verstappen 29 ronden afgelegd, met een 1:17.709 op de gele C3-banden als snelste tijd. Sainz is op dat moment het snelst met een 1:16.913 achter zijn naam.

In de uren hierna rijdt vrijwel iedereen probleemloos de nodige kilometers. Verstappen komt echter niet meer naar buiten en blijft daardoor steken op een kleine dertig omlopen.

Een kleine tien minuten voordat het zwart-wit geblokt gezwaaid zou moeten worden, verschijnt de eerste rode vlag van de dag. De Alfa Romeo van Kimi Raikkonen is bij het uitkomen van de tweede bocht stilgevallen. Omdat het even duurt voordat de auto wordt weggehaald, eindigt de sessie onder een code rood.

Sebastian Vettel sluit de ochtend met een 1:16.221 op de rode C5-banden als snelste af. Romain Grosjean mag zich de meest productieve coureur noemen, daar hij 73 keer het Circuit de Barcelona-Catalunya is rondgegaan.

De middagsessie zal om 14:00 uur van start gaan.

Uitslag ochtendsessie testdag acht in Barcelona: