Max Verstappen rijdt 128 ronden op testdag zes in Barcelona: 'Een goede dag'

Gepubliceerd op 27 februari 2019 door Julien Lemmen

Max Verstappen kende een drukke testdag in Barcelona. Op dag zes van de in totaal acht dagen dat er getest mag worden voorafgaand aan de seizoensstart in Melbourne, kwam Max tot een totaal van 128 ronden en liet hij de zesde tijd noteren (1:18.395).

“Het is geen perfecte, maar wel een goede dag", laat Max na afloop van de testdag tegenover Verstappen.nl weten. Ondanks het forse rondenaantal staat Verstappen in de middag geruime tijd in de pits. Max licht toe: "Er zijn altijd dingen die je even wilt controleren, in plaats van ze kapot te rijden. We hebben een routinecontrole uitgevoerd, waarna we weer naar buiten zijn gegaan. Desondanks hebben we nog steeds meer dan 120 ronden gereden, dus het is een positieve dag en ik ben tevreden.”

Verstappen durft zich echter nog niet uit te spreken of hij voor het kampioenschap kan gaan: "Dat weet ik nog niet. Daar zullen we gedurende het seizoen achter komen. Ook na de eerste race is het kampioenschap nog niet binnen, er kunnen namelijk zoveel dingen veranderen gedurende het seizoen. We proberen ons in ieder geval op de best mogelijke manier voor te bereiden op het eerste raceweekend. Daarna moeten we gewoon erg consistent blijven."


Na een productieve ochtend met 69 ronden, gaat Max Verstappen bij aanvang van de middagsessie naar buiten voor een racesimulatie. Hij gaat naar buiten op de gele C4-banden, welke na 23 ronden omgewisseld worden voor de witte hardere banden. Weer even later wordt de nog hardere witte C1-band onder de RB15 gemonteerd. Max staakt de race-stint echter na 45 ronden. De Nederlander is bij bocht 11 gespind en zoekt de pits op. In totaal heeft Verstappen dan al 114 ronden achter zijn naam staan. Na een lange tijd in de garage te hebben gestaan, gaat Max in het laatste half uur de baan op met de Red Bull Racing RB15 en brengt hij zijn rondentotaal op 128.

In de middag ligt de focus bij de meeste teams niet meer op het rijden van de snelste rondetijden. De 1:17.144 die Carlos Sainz in de ochtend liet noteren, blijkt dan ook de snelste tijd van de dag. Met 130 ronden is Sainz tevens de meest productieve coureur van de dag. Ook Robert Kubica rijdt 130 ronden voor Williams, wat eindelijk voor vrolijke gezichten zorgt bij het geplaagde team uit Grove. 

Bij Ferrari komt men slechts tot 41 ronden. Nadat Sebastian Vettel in de ochtend in bandenstapels knalt bij bocht drie, is het Italiaanse team de rest van de dag druk in de weer om de schade te repareren. Pas in de slotminuten van de sessie komt teamgenoot Charles Leclerc de baan op voor één rondje.

Donderdag neemt Pierre Gasly het stuur weer over van Max Verstappen, waarna de Nederlander op vrijdag de laatste testdag voor zijn rekening neemt.

Uitslag middagsessie testdag zes in Barcelona: