Verstappen goed onderweg tijdens ochtend testdag zes

Gepubliceerd op 27 februari 2019 door Bryan van Berlo

Max Verstappen is de zesde testdag in Barcelona goed begonnen. Ondanks het feit dat de RB15 een keer stilviel, sloot de Aston Martin Red Bull Racing-coureur de ochtendsessie af met maar liefst 69 ronden achter zijn naam. Een 1:18.395 als snelste tijd bracht de Nederlander tevens naar de derde plek op de tijdenlijsten.

Onder een strakblauwe hemel gaan de lichten op het Circuit de Barcelona-Catalunya om 9:00 uur op groen. Vrijwel iedereen meldt zich direct op het asfalt voor een installatieronde. Ook Verstappen verschijnt na enkele minuten op het circuit, en rijdt zelfs meerdere ronden voordat hij weer terugkeert naar zijn team.

Na een probleemloos anderhalf uur verschijnt de eerste rode vlag. Carlos Sainz heeft zijn McLaren nog voor het ingaan van de eerste bocht stil moeten zetten door een probleem met de waterdruk. Max heeft op dat moment al ruim dertig ronden gereden.

Het blijkt niet de enige code rood te zijn, aangezien ook Verstappen even later aan het einde van de pitstraat tot stilstand komt. De RB15 kan echter rap uit de weg worden gehaald, waardoor de sessie snel weer hervat wordt. Het blijkt helaas van korte duur, als Sebastian Vettel slechts enkele minuten later van de baan schiet in bocht drie. Een technisch probleem zou hiervan de oorzaak zijn.

Ruim dertig minuten later is de Ferrari van de Duitser geborgen en mogen de coureurs, met nog iets meer dan een uur te gaan, weer de baan op. Carlos Sainz is op dat moment het snelst, met een 1:17.144 als snelste tijd op de rode C5-banden. Max heeft dan een 1:18.395 en vijftig ronden achter zijn naam staan.

Het restant van de sessie verloopt zonder noemenswaardige problemen. Verstappen sluit de sessie als derde af en is, ondanks het oponthoud eerder die ochtend, maar liefst 69 keer het circuit in Barcelona rondgegaan.

De middagsessie zal om 14:00 uur van start gaan.

Uitslag ochtendsessie testdag zes in Barcelona: