scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gasly meest productieve coureur op vijfde testdag, Norris snelste

Gepubliceerd op 26 februari 2019 door Julien Lemmen

Lando Norris heeft de snelste tijd gereden tijd gereden tijdens de vijfde testdag in Barcelona. De McLaren-coureur was met een rondetijd van 1:17.709 nipt sneller dan Pierre Gasly in de Red Bull Racing RB15. De Fransman, die in de ochtendsessie ook de tweede tijd liet noteren (1:18.647), was met 136 ronden achter zijn naam tevens de meest productieve coureur van de dag.

Onder een stralende zon gaat de middagsessie van de vijfde testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya van start. Na de lunch neemt Valtteri Bottas bij Mercedes het stuurtje over van Lewis Hamilton. Bij Ferrari maakt Charles Leclerc plaats voor Sebastian Vettel, terwijl bij Renault Daniel Riccardo de plaats overneemt van Nico Hülkenberg.

Slechts een half uur na het begin middagsessie gaat de rode vlag uit. Valtteri Bottas valt stil in zijn Mercedes bij het uitkomen van bocht drie. Een gebrek aan oliedruk is de oorzaak.


Na een dikke twintig minuten gaat het licht weer op groen en gaan veel coureurs naar buiten om de rondjes aaneen te rijgen. Pierre Gasly is de eerste coureur die, met een tijd van 1:17.715 op de gele medium banden, onder de 1 minuut 18 duikt.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok wordt de tweede rode vlag van de middag gezwaaid. Net als in de ochtend, staat Lando Norris stil met zijn McLaren bij het aansturen van bocht drie. De 18-jarige Brit heeft net daarvoor nog de snelste tijd van de dag (1:17.709) laten noteren.

De sessie gaat nog even op groen, maar aan de kop vinden er geen wisselingen meer plaats. Bij het vallen van de vlag zet Antonio Giovinazzi nog zijn auto stil bij de pituitgang en wordt zelfs de safety car-procedure getest. Zo besluit Norris de sessie als snelste, met Gasly op plek twee en Lance Stroll op de derde stek. Terwijl Gasly de meest productieve coureur van de dag is, met 136 ronden achter zijn naam, komen Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg gezamenlijk tot 157 ronden voor Renault.

Woensdag om 9:00 uur gaan de lichten weer op groen, waarbij Max Verstappen plaats mag nemen in de RB15.

Uitslag middagsessie testdag vijf in Barcelona: