scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Giovinazzi het snelst na ochtend vijfde testdag in Barcelona

Gepubliceerd op 26 februari 2019 door Bryan van Berlo

Antonio Giovinazzi heeft de eerste ochtend van de tweede testweek in Barcelona als snelste afgesloten. De Italiaan kwam in 56 ronden tot een 1:18.589, waarmee hij Pierre Gasly (1:18.647, 61 ronden) en Charles Leclerc (1:18.651, 29 ronden) nipt voor bleef. Laatstgenoemden reden echter, in tegenstelling tot de rode C4-banden van de Alfa Romeo-coureur, op de gele mediums.

Het is 9:00 uur als de tweede en laatste testweek in Barcelona officieel van start gaat. Ruim de helft van de teams komt meteen naar buiten voor een installatieronde, waaronder Williams. Het team uit Grove heeft nog de nodige baantijd goed te maken, aangezien de FW42 pas tijdens de derde testdag voor het eerst in actie kon komen.

Met het kwik net onder de tien graden is het in eerste instantie nog erg fris op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De zon begint echter langzaam maar zeker feller te schijnen, waardoor zowel de baan- als de luchttemperatuur snel stijgt.

 
Halverwege de ochtend is het Pierre Gasly die namens Aston Martin Red Bull Racing bovenaan de tijdenlijst staat met een 1:18.647, gereden op de mediums. De teamgenoot van Max Verstappen heeft tevens 24 ronden achter zijn naam staan. Lewis Hamilton is op dat moment de meest productieve coureur met maar liefst veertig ronden.

Even later verschijnt de eerste rode vlag van de dag. De McLaren van debutant Lando Norris is bij het ingaan van bocht vier tot stilstand gekomen. De sessie kan echter na een kort oponthoud weer snel vervolgd worden.

Het restant van de ochtendsessie verloopt zonder noemenswaardige problemen. Nico Hülkenberg en Lewis Hamilton zijn met respectievelijk 80 en 83 ronden het meest productief. Pierre Gasly komt in de RB15 tot een prima aantal van 61 omlopen. De snelste tijd wordt gereden door Antonio Giovinazzi, die in zijn Alfa Romeo tot een 1:18.589 op de rode C4-banden komt.

Na de lunch zal Valtteri Bottas bij Mercedes het stuurtje overnemen van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Ook vindt er bij Ferrari en Renault een wisseling van de wacht plaats. Hier zullen Charles Leclerc en Nico Hülkenberg plaatsmaken voor Sebastian Vettel en Daniel Riccardo, die tijdens de middagsessie in actie mogen komen. Om 14:00 uur worden de werkzaamheden op het circuit in Barcelona weer hervat.

Uitslag ochtendsessie testdag vijf in Barcelona: