Max sluit woensdag in Barcelona met 109 ronden af: “Een positieve dag”

Gepubliceerd op 20 februari 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft het circuit van Barcelona tijdens zijn tweede werkdag in de RB15 109 maal weten te voltooien. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur eindigde daarmee met een rondetijd van 1:18.787 op de vijfde plaats. Daniil Kvyat was in zijn Toro Rosso de snelste van de woensdag: 1:17.704. De Rus was met 137 ronden tevens de meest productieve coureur.

Na afloop laat Max aan Verstappen.nl weten: “We hebben veel verschillende afstellingen uitgeprobeerd en weer veel geleerd. Het is een hele nieuwe auto met nieuwe aerodynamica, dus we hebben bekeken welke richting we op moeten gaan. We kenden weinig problemen, alleen kleinigheden. Het is lastig om iets over de rondetijden te zeggen, maar als je meer dan honderd ronden rijdt, mag je altijd tevreden zijn. Het was een positieve dag.”

In de middag neemt Romain Grosjean het Haas F1-stuurtje over van Pietro Fittipaldi en bij Renault vervangt Ricciardo zijn teamgenoot Hülkenberg. Bij Mercedes lost Hamilton Bottas af. De eerste die een code rood veroorzaakt, is de Haas. Bij het vrij geven van de baan, zien we voor het eerst deze dagen de Williams-auto op het asfalt verschijnen. Russel zal de dag echter als laatste eindigen, met 23 ronden en op geruime afstand. 

Het lijkt er gedurende de middag niet op dat er gemikt wordt op snelle tijden, want alle coureurs zijn bezig met wat langere stints. Max heeft na ruim een uur op de baan te zijn geweest een 1:18.787 op de klokken staan, op dat moment de derde stek. We zien de Nederlander enkele malen de pits verlaten, waarbij de nodige proefstarts gemaakt worden. Alle disciplines die tijdens een Grand Prix-weekend voorbij komen, worden gesimuleerd en geoefend.

Terwijl Max in het laatste half uur nog wat kilometers aan zijn totaal toevoegt, schiet Kvyat naar de snelste tijd. De dag eindigt als Grosjean met nog een paar minuten te gaan nogmaals stilvalt. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) staat tweede, voor Daniel Ricciardo (Renault).

Uitslag woensdag 20 februari om 18.00 uur, Barcelona: