Max halverwege de woensdag op P5

Gepubliceerd op 20 februari 2019 door Johan Peeters

Max Verstappen heeft op woensdagochtend op het Circuit de Barcelona 33 ronden kunnen rijden in Aston Martin Red Bull Racing RB15. Gedurende de derde morgen van de eerste testweek stond de auto geruime tijd in de pits, omdat er naar andere aerodynamische delen werd omgeschakeld. Tijdens het laatste half uur kon de Nederlander nog enkele ronden rijden en Max sluit uiteindelijk het eerste deel af op P5.

Als de lampen voor de lunch op rood worden gezet, zien we voor het eerst geen Ferrari aan kop van de tijdenlijst. De Alfa Romeo met aan boord Kimi Raikkonen is op woensdagmorgen het snelst geweest. Achter de Fin zien we Sebastian Vettel in de Ferrari op P2.

Nico Hülkenberg zet zijn Renault op P3 voor de Toro Rosso van Daniil Kvyat. De Red Bull van Max treffen we aan op P5, nadat het team onder meer verschillende voorvleugels heeft getest. Daarbij werd gebruik gemaakt van 'aero racks', waarmee de luchtstromen in kaart gebracht kunnen worden. Bij de achtervleugel werd daarvoor de bekende 'flow viz' gebruikt. Achter Red Bull Racing treffen we de Haas F1 van Pietro Fittipaldi aan. De jongeling, nog zonder superlicentie, zorgt gedurende de ochtend kort voor een code rood door langs de baan stil te vallen.

Carlos Sainz moet gedurende de sessie een versnellingsbak laten wisselen bij zijn McLaren en schiet kort voor de lunch nog even het grind in. De Spanjaard sluit af op P7. Sergio Perez eindigt in de Racing Point op P8 gevolgd door de Mercedes van Valtteri Bottas op de laatste plaats.

Uitslag woensdag 20 februari om 13.00 uur, Barcelona: