scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Leclerc sluit dag 2 als snelste af, Gasly crasht

Gepubliceerd op 19 februari 2019 door Johan Peeters

Ook  tijdens de tweede dag van de eerste wintertest in Barcelona heeft Ferrari de snelste tijd gereden. Charles Leclerc reed in de SF90 een 1:18.247. Een tijd die al in de morgen gereden werd. Pierre Gasly, die op dinsdag bij Red Bull Racing het stuur overnam van Max Verstappen, crashte met de Red Bull Racing RB15 een uur en een kwartier voor het einde. De Fransman kwam daarna niet meer in actie en sloot de dag uiteindelijk af op P7.

De McLaren van Lando Norris is aan het einde van de dag terug te vinden op P2. In de slotfase weet de Brit er op de rode C4-band een 1:18.553 uit te persen en nadert daarmee de tijd van Leclerc nog tot op drie tienden van een seconde. De Haas van Kevin Magnussen zakt daarmee een plekje terug naar P3.

Toro Rosso-debutant Alexander Albon begint de dag nog een met valse start door na vier bochten van de baan te spinnen en daarmee de eerste code rood van de dag te veroorzaken. Hij maakt zijn foutje gedurende de dag echter ruimschoots goed door uiteindelijk na 132 ronden als vierde te eindigen. Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi maakt de top-vijf vol met een tijd die hij al in de ochtend reed. De Mercedes van Valtteri Bottas treffen we aan het einde van de dag aan op P6.

Met nog een uur en een kwartier te gaan gaat het mis bij Pierre Gasly. De nieuwe coureur van Red Bull verliest de controle over zijn RB15 en spint achterwaarts de banden in. We zien de Fransman daarna niet meer terug. Aan het einde van de dag is P7 zijn deel. Hij weet nog wel beide Renaults achter zich te houden. Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo eisen P8 en P9 op.

Lewis Hamilton vinden we terug op P10 voor de Racing Point van Lance Stroll. Bij Haas F1 neemt Pietro Fittipaldi aan het einde van de dag nog even het stuurtje over van Kevin Magnussen. De jongeling rijdt dertien ronden en is daarmee laatste. 

Uitslag dinsdag 19 februari om 18.00 uur, Barcelona: