scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari halverwege de tweede dag op kop, Gasly op P5

Gepubliceerd op 19 februari 2019 door Johan Peeters

Ook tijdens de morgensessie van de tweede testdag in Barcelona was Ferrari het snelste team. Charles Leclerc reed in de SF90 een 1:18.247. Pierre Gasly, die bij Red Bull het stuur overnam van Max Verstappen, staat halverwege de dag op P5 met een tijd van 1:19.814.

Net als de eerste dag zijn er op dag twee maar negen teams aan het werk op het Spaanse circuit. Williams is nog steeds niet van de partij vanwege de vertraging die het team heeft opgelopen met de nieuwe auto.

Klokslag 9.00 uur rijden de eerste coureurs de pitstraat uit om aan de tweede testdag van het jaar te beginnen. Al snel kan men weer naar binnen vanwege een code rood. De Toro Rosso van Alexander Albon is nog in zijn outlap als de nieuweling de controle over zijn auto verliest bij het uitkomen van bocht vier.

Charles Leclerc kent een goede ochtend en zet de Ferrari van meet af aan op P1. De Ferrari lijkt betrouwbaar, want de Monegask is in staat om tijdens de ochtend zonder problemen meer dan zeventig ronden met de SF90 te rijden.

Kevin Magnussen eindigt de ochtend op P2. De Haas-coureur gaat kort voor de lunch op de gele C3-banden naar een 1:19.234, waarmee hij net iets sneller is als Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi die P3 inneemt. Lando Norris eindigt in zijn McLaren net voor Pierre Gasly.

Daniel Ricciardo is in de Renault goed voor P6 en laat daarmee regerend wereldkampioen Lewis Hamilton achter zich. Albon en Racing Point-coureur Lance Stroll sluiten de morgen af op de achtste en negende stek.

Uitslag dinsdag 19 februari om 13.00 uur, Barcelona: