Max voltooit 52 ronden op maandagochtend in Barcelona

Gepubliceerd op 18 februari 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft maandagochtend op Barcelona 52 ronden voltooid in de RB15 van Aston Martin Red Bull Racing. Daarmee werd een productief begin van de week, halverwege de eerste dag, op een vijfde plaats afgesloten.

Om 9.00 uur ’s ochtends gaat het licht na de lange winterstop voor het eerst op groen en staan er negen teams te popelen om de baan op te gaan. Williams ontbreekt vandaag, omdat de auto niet tijdig gereed is. Kimi Raikkonen begint met een valse start, als hij na een zestal minuten al met zijn Alfa Romeo in het grind belandt. In navolging van de Fin maken ook Sebastian Vettel (Ferrari) en Romain Grosjean (Haas F1) foutjes, die zich echter beperken tot een spin.  

Na een installatieronde om de systemen te checken, komt Max weer de pitbox binnen. Het team is dan naarstig in de weer met zogenaamde ‘flow viz’, felgekleurde verf waarmee luchtstromen zichtbaar gemaakt kunnen worden. Met name de achtervleugel krijgt een flinke laag felblauwe verf.

De tweede rode vlag van de dag komt op naam van Grosjean, die in de laatste sector stil valt met zijn Haas F1. Het zijn de verwachte kinderziektes, waarmee de Formule 1-teams nog te kampen hebben.

Na enige tijd begint Max aan een run van tien ronden, waarna er rond 11 uur in totaal negentien achter zijn naam staan. In de run die daarna volgt verbetert hij zijn persoonlijk snelste tijd naar 1:20.174, op dat moment P2. Vettel gaat onderwijl rond in 1:18.425 en heeft ook de meeste ronden achter zijn naam staan. Na zestien ronden zit de stint van Max er op en keert hij terug bij Red Bull Racing.

Vettel weet in het laatste half uur zijn tijd en tevens de snelste van de ochtend, aan te scherpen naar 1:18.161 en de Duitser eindigt om 13.00 uur bovenaan met de meeste ronden achter zijn naam, 72 stuks. Sergio Pereze (Racing Point) rijdt slechts twintig ronden, maar noteert wel de tweede tijd. Valtteri Bottas is met 69 ronden en de derde stek ook erg productief. Max besluit met 52 ronden en 1:20.174 de ochtend op de vijfde stek.

Uitslag maandag 18 februari om 13.00 uur, Barcelona: