Max na debuut met RB15: “Het voelde goed en we kenden geen problemen”

Gepubliceerd op 14 februari 2019 door Niels Hendrix

De Aston Martin Red Bull Racing RB15 heeft woensdag haar debuut gemaakt op het circuit, toen Max Verstappen meer dan dertig ronden voltooide op het (ingekorte) Silverstone National Circuit, tijdens een filmdag van het team.

Na de RB15 voor het eerst aan de tand te hebben gevoeld en een aantal probleemloze runs onder toeziend oog van de camera’s te hebben afgewerkt, liet Max optekenen: “De auto ziet er cool uit. De livery is erg mooi, ondanks dat die alleen vandaag gebruikt is.”

“Ik stond te popelen om in de auto te springen en meteen toen we aan de slag gingen, voelde het goed. We kenden geen problemen, dus daar ben ik blij mee. Natuurlijk was het een filmdag, dus je bent beperkt in hetgeen je kunt doen, maar het is erg belangrijk om zo’n dag als vandaag te hebben voor je aan de officiële testdagen begint. Je krijgt een eerste indruk en kunt checken of er kleine problemen zijn met de auto of de motor. Gelukkig hadden we die geen en het is erg positief dat we deze kans hadden. Nu kunnen we gedegen gaan testen, om meer te leren en om de auto en de motor beter te begrijpen. Tot dusverre, gaat het goed.”