scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Damon Hill stopt na dit seizoen.

Gepubliceerd op 16 juni 1999 door Dennis Visser

Damon Hill heeft bekend gemaakt aan het einde van dit seizoen te stoppen in de formule 1. Hill maakte dit vanochtend bekend nadat er al enige weken werd gespeculeerd over zijn toekomst in de Formule1. Damon Hill verklaarde. " Formule 1 heeft mij ongelofelijke mogelijkheden gegeven en ik koester fantastische herinneringen. Ik heb mijn ambities gerealiseerd en ik ben erg gelukkig dat ik dit heb kunnen doen. Mijn trouwe fans wil ik zeggen, jullie waren ongelofelijk. Een enorm dank je wel naar jullie allemaal." Aldus Damon Hill.

De 38 jarige voormalig wereldkampioen debuteerde 7 jaar geleden op het circuit van Silverstone bij het toenmalige team Brabham. In 1993 kwam hij bij het team van Williams en won zijn eerste race in Hongarije. In 1996 werd hij met Williams wereldkampioen, om vervolgens het jaar daarop te gaan rijden voor het TWR team van Tom Walkingshaw. Vorig jaar ging hij over naar het team van Jordan en bezorgde hun hun eerste overwinning op het circuit Spa Francorchamps.

Eddy Jordan verklaarde na het bericht van Hill het volgende. " Het is een triest maar een moedig en eerlijk besluit door één van Engelands grootste sporthelden. Damon was een groot wereldkampioen en een fantastisch ambassadeur voor de autosport. Zijn resultaten zullen altijd laten zien dat hij in de sport een winnaar was. Het was voor mij persoonlijk en het hele Jordan team een eer dat hij de eerste Grand Prix overwinning binnenhaalde. Iedereen binnen het team is er trots op een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de unieke Hill familie legende." Aldus Eddy Jordan.