Nieuwe valuta voor Aston Martin Red Bull Racing

Gepubliceerd op 05 februari 2019 door Niels Hendrix

Aston Martin Red Bull Racing heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met de wereldwijde cryptocurrency, FuturoCoin. Het partnerschip betekent dat het de eerste keer is dat een cryptocurrency een team in de Formule 1 sponsort en is een nieuwe spannende stap in de ontwikkeling van deze industrie.

“In de afgelopen jaren was de opkomst van blockchain-technologie en cryptocurrencies echt opmerkelijk, en we zijn verheugd het eerste Formule 1-team te zijn dat dit heeft omarmd, door onze samenwerking met FuturoCoin”, zei Aston Martin Red Bull Racing teambaas, Christian Horner. “Beveiligde digitale valuta gaan voorop in de technologische ontwikkeling en we zijn erg verheugd deel uit te maken van deze revolutie.”

De meerjarige overeenkomst betekent dat het logo van FuturoCoin op de Aston Martin Red Bull Racing RB15, de vrachtwagens en overalls van de coureurs zal staan.

Roman Ziemian, mede-oprichter van FuturoCoin, voegde toe: “Cryptocurrencies en Formule 1 lijken erg op elkaar en hun waarden komen overeen; snelheid, technologie en voorop lopen. Ik ben een grote fan van de autosport en de F1 heeft me altijd geïntrigeerd. Dit sponsorschip is een spannend nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf en zal een wereldwijd platform voor ons zijn om de aanwezigheid van FuturoCoin uit te bouwen.”

Paulina Woźniak, CEO van het managementbedrijf van FuturoCoin, zei: “We zijn erg trots dat FuturoCoin de eerste cryptocurrency ter wereld is die op een Formule 1-auto verschijnt. Daarnaast kijken we er naar uit om samen te werken met Aston Martin Red Bull Racing, een prestigieus merk dat wereldwijd wordt herkend.”