Red Bull Racing presenteert RB15 op 13 februari

Gepubliceerd op 04 februari 2019 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing heeft bekend gemaakt dat het op woensdag 13 februari de nieuwe RB15 wereldkundig zal maken.

De auto waar Max Verstappen en Pierre Gasly in 2019 hun rondjes mee mogen rijden, zal voor het eerst worden aangedreven door Honda-krachtbronnen, het merk waarmee Gasly vorig jaar bij Toro Rosso al ervaring mee heeft opgedaan. Na een bemoedigend jaar bij het team uit Faenza, levert Honda voor het eerst sinds haar rentree in de Formule 1 in 2015 krachtbronnen aan twee teams.

Het is nog niet bekend gemaakt op welke manier de presentatie plaats zal vinden, maar hoogstwaarschijnlijk worden de eerste foto’s van de auto op het internet geplaatst. Vorig jaar werd de Red Bull Racing RB14 gepresenteerd in een camouflage-kleurstelling, waarna vanaf de eerste test in Barcelona met de reguliere livery werd gereden. Of men dit jaar hetzelfde van plan is, heeft het team uit Milton Keynes nog niet laten weten.

Vanaf 18 februari zal de RB15 uitvoerig worden getest op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar acht testdagen zijn, alvorens de eerste Grand Prix op 17 maart in Melbourne van start gaat.