Max brengt dag door met stewards bij E-Prix in Marrakesh: 'Interessant'

Gepubliceerd op 12 januari 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft de E-Prix in Marrakesh bezocht naar aanleiding van de beslissing van de stewards bij de Braziliaanse Grand Prix in 2018. Max observeerde de hele zaterdag de stewards en volgde nauwgezet hun werk bij het internationaal autosport evenement, op aangeven van de informatieve aanpak van de FIA.

Max liet vanuit Marokko weten: “Het is interessant om het eens van de andere kant te bekijken. Normaalgesproken kun je niet een hele dag met de stewards doorbrengen! Iedereen heeft zo zijn eigen werk te doen tijdens het weekend, en het is goed om te zien wat er nou echt komt kijken bij het nemen van deze belangrijke beslissingen. Soms kan een besluit niet zo leuk zijn voor een bepaald persoon, maar moet die toch genomen worden omdat je je aan de regels hebt te houden. Ik denk dat het positief is om verschillende dingen in het racen te ervaren, in plaats van alleen in de auto te zitten. Om hier te zijn en dit soort werk te doen, is een constructief iets voor mij geweest.”

“Ik heb de Formule E natuurlijk wel een beetje op tv gevolgd, maar ik was nog niet eerder in de paddock geweest. Ik heb erg genoten van de dag. Bovenal was het een zeer spannende race. Het kampioenschap groeit flink en er doen veel fabrikanten mee, dus ik vind het wel een coole klasse.”