Max voor het eerst in simulator met Honda-motor: 'Werken hard aan de 2019-auto'

Gepubliceerd op 18 december 2018 door Niels Hendrix

Max Verstappen vloog maandagavond naar Oostenrijk, waar hij samen met o.a. Dr. Helmut Marko te gast was in het programma Sport & Talk van ServusTV. In de eindejaarsuitzending vanuit Hangar-7 werd eerst teruggeblikt op het eindejaarsfeest van Red Bull Racing, dat begin december had plaatsgevonden.

“Dat was een geslaagd feest, waarbij iedereen aanwezig was”, vertelt Max. ”Het was bovendien de laatste dag van Daniel Ricciardo bij ons team. De video van ons jaaroverzicht was erg mooi en we hebben als teamgenoten veel lol gehad samen.”

Gevraagd naar zijn mooiste moment uit 2018, antwoordt Max: “De zege in Oostenrijk, met zoveel Nederlanders die erbij waren. Maar het mooiste was natuurlijk om met een Red Bull-auto op de Red Bull Ring te winnen, dat was ongelooflijk. De avond ervoor had ik zoiets totaal niet verwacht. De race verliep een beetje zoals in 2016, alleen ging het nu natuurlijk om de winst.”

De Grand Prix in Brazilië verliep ook boven verwachting. “Normaalgesproken hadden we daar ook gewonnen”, vult Max aan. En dan was er nog de zege in Mexico. “Onze auto doet het daar erg goed met name in de bochten, en op de rechte stukken verloren we niet veel tijd. Die twee zeges waren natuurlijk erg mooi.”

Max vervolgt, open en eerlijk: “Alleen de eerste zes races waren niet even positief, maar daar heb ik veel van geleerd. Dat heeft me ook geholpen in de races daarna.” Als er gerefereerd wordt naar Dr. Helmut Marko, die de naam heeft hard te kunnen zijn, laat Max weten: “Ik heb m’n hele leven samengewerkt met mijn vader, die is ook erg hard. Maar uiteindelijk is dat ook goed. Dat heeft me tot de Formule 1 gebracht, met natuurlijk de steun van Red Bull en Helmut. Maar je moet kritisch zijn en volgens mij was dat ook nodig na de weekenden in Monaco en China. Daar hebben we over gesproken. Het mag niet gebeuren, maar soms heb je zoiets nodig om sterker te worden.”

Het seizoen zit erop en de blik is op 2019 gericht. Over de prestaties van de nieuwe auto, de RB15, kan Max nog weinig loslaten: “Het is moeilijk om daar iets over te zeggen, want je weet niet wat de anderen doen. Bij ons is iedereen in ieder geval zeer positief. Je merkt binnen het hele team dat iedereen enorm gemotiveerd is en dat is nu het belangrijkste. Dat is erg mooi om te zien.”

Aansluitend aan de tv-uitzending vloog Max door naar Groot-Brittannië, waar hij op de Red Bull Racing-fabriek in Milton Keynes vandaag een dag in de simulator zit. Daarover verklapt hij: “Het is de eerste keer dat we in de simulator met een Honda-power unit rijden. We werken natuurlijk al hard aan volgend jaar.”