Testdag twee in Abu Dhabi: Leclerc bovenaan, Gasly tweede namens Red Bull

Gepubliceerd op 28 november 2018 door Bryan van Berlo

De tweede en laatste dag van de bandentest voor Pirelli zit erop. Op het circuit in Abu Dhabi, waar afgelopen weekend nog de Grand Prix verreden werd, was Charles Leclerc voor Ferrari het rapst. De Monegask mocht ter voorbereiding op de overstap van volgend seizoen alvast in actie komen voor de Italiaanse renstal en kwam in 135 ronden kwam tot een 1:36:450 als snelste tijd. Hiermee is Leclerc tevens de snelste man van de gehele tweedaagse bandentest.

Ook Pierre Gasly maakte zijn eerste meters voor zijn aanstaande werkgever. De Fransman, vanaf volgend jaar teamgenoot van Max Verstappen bij Aston Martin Red Bull Racing, ging 129 keer het 5,554 lange Yas Marina Circuit rond. Hierbij klokte hij een 1:37.916 als snelste tijd.

Lance Stroll kwam in actie voor Racing Point Force India en completeerde met een 1:38.044 de top drie. De Canadees moet nog als racecoureur voor 2019 bij het team gepresenteerd worden, al lijkt dit nu niet ver weg meer te zijn.

Formule 2-coureurs Artem Markelov en Louis Déletraz mochten voor respectievelijk Renault en Haas de honneurs waarnemen. Het bleek ook voor hun een productieve testdag, aangezien ze de grens van honderd ronden ruim overschreden.

Bij het team van Williams vond halverwege de dag nog een rijderswissel plaats. De terugkerende Robert Kubica maakte na de middagpauze plaats voor George Russell, die zijn Formule 1-debuut volgend jaar voor het team uit Grove mag gaan maken.

Buiten een kortstondige code rood, veroorzaakt door een technisch probleem bij Antonio Giovinazzi, verliep de bandentest zonder noemenswaardige problemen. Na deze laatste testdag kunnen de teams en coureurs zich volop gaan richten op het nieuwe seizoen, dat 15 maart van start gaat in Australië.