Albon rijdt in 2019 voor Toro Rosso

Gepubliceerd op 26 november 2018 door Niels Hendrix

Scuderia Toro Rosso heeft bekend gemaakt dat Alexander Albon in 2019 voor het Formule 1-team zal rijden, naast Daniil Kvyat. De 22-jarige Brits/Thaise-coureur heeft een indrukwekkend seizoen in de Formule 2 achter de rug. Tot en met afgelopen weekend in Abu Dhabi was hij één van de twee gegadigden voor de titel. Een crash bij de start van de hoofdrace deed zijn hoop vervliegen, maar hij eindigde alsnog als derde in de eindstand met in totaal vier overwinningen.

Albon begon in de karting en won verschillende kampioenschappen. Hij kwam in 2012 in het Red Bull programma en in 2016 eindigde hij als tweede in het GP3-kampioenschap, achter zijn teamgenoot Charles Leclerc. Dit seizoen reed hij zijn tweede jaar in de Formule 2. Hoewel hij in Londen is geboren, racet Albon onder de Thaise vlag. Dat betekent dat volgend jaar voor het eerst sinds de vijftiger jaren, toen Prince Birabongse op de grid stond, we een Thaise rijder in de Formule 1 zien.

Franz Tost, Red Bull Toro Rosso Honda teambaas, liet weten: “Alexander heeft een indrukwekkend Formule 2 seizoen achter de rug. Hij won vier races en eindigde als derde in het kampioenschap. De manier waarop hij veel van zijn rivalen in de races inhaalt, toont dat hij klaar en volwassen genoeg is om in de Formule 1 te rijden. Scuderia Toro Rosso kijkt erg uit naar 2019, want met Daniil en Alex hebben we twee jonge, erg sterke en competitieve coureurs.”

Alex Albon vult aan: “Het is een geweldig gevoel te weten dat ik volgend jaar Formule 1 rijd. Ik heb in mijn single seater carrière een paar ups en downs gekend. Toen ik in 2012 door Red Bull terzijde werd geschoven, wist ik dat mijn weg naar de Formule 1 een stuk lastiger zou worden. Ik heb echt hard gewerkt en geprobeerd elke keer dat ik in de auto stapte indruk te maken. Ik wil Red Bull en Dr. Marko enorm bedanken voor het geloof in mij en het geven van een tweede kans. Ik ben altijd gek geweest van autosport en sinds mijn eerste keer in een auto is het bereiken van de Formule 1 mijn droom geweest. Om nu deze kans te krijgen, is echt ongelooflijk.”