Max vanuit Abu Dhabi: 'We zijn geen emotieloze robots'

Gepubliceerd op 22 november 2018 door Niels Hendrix

In Brazilië werd Max Verstappen van een overwinning beroofd, toen Esteban Ocon zichzelf van een ronde achterstand probeerde te ontdoen en daarbij de Nederlander in leidende positie van de baan tikte. Twee weken later in Abu Dhabi is dat incident nog steeds het onderwerp van gesprek tijdens de FIA persconferentie, waar beide heren samen met de Ferrari-coureurs voor uitgenodigd zijn.

“De uitkomst is niet meer te veranderen. Het is heel jammer”, blikt Max terug. “Het is altijd vreemd om met een achterblijver te crashen. Dat verwacht je niet, om zo geraakt te worden. Maar ik zie niet wat ik daar anders had moeten doen.” Na verontschuldigende woorden van Ocon, voegt Max nog toe: “Ik kijk niet anders tegen Ocon aan dan tegen welke andere coureur.”

Na afloop van de race op Sao Paulo troffen Verstappen en Ocon elkaar, waarbij de laatste geduwd werd. Max: “Dat betreur ik niet echt. Ik dacht een excuses te gaan krijgen, maar kreeg een hele andere reactie, die me kwaad maakte. We reageren allemaal emotioneel, zeker direct na de race als je nog vol adrenaline zit. We zijn geen emotieloze robots. Op dat moment had ik een overwinning verloren, dus ik denk dat ik nog kalm reageerde. Het had veel erger kunnen zijn. Een duwtje gebeurt in elke sport. Ik zag het een paar dagen geleden nog tijdens een voetbalwedstrijd. Vanuit mij gezien vond ik het een vrij normale reactie als emoties de overhand krijgen.”

Nu het stof weer is neergedaald en de laatste race van het jaar 2018 komend weekend verreden wordt, is het tijd om afscheid te nemen van Renault en Honda als nieuwe motorleverancier te verwelkomen. “Daar kijk ik erg naar uit. Het hele team. Dat voel je echt en het is goed dat het hele team super gemotiveerd is voor volgend jaar”, vertelt Max. “We weten dat we een geweldige auto kunnen bouwen en wachten op het moment dat het hele pakket klopt. Ik merk een verschil met de laatste jaren, waarin iedereen gemotiveerd was om z’n best te doen, maar nu kijkt iedereen nóg meer uit naar volgend jaar. Die extra motivatie zal ons zeker helpen om volgend jaar succesvoller te zijn.”

Prijsvraag GP Abu Dhabi: win door Max gesigneerd 1:43 RBR schaalmodel!