Max over 2019: 'Er loopt een Honda-motor op de testbank'

Gepubliceerd op 17 november 2018 door Niels Hendrix

In gesprek met Rick Winkelman, op vrijdagavond op Ziggo Sport bij Formule 1 Café, wordt Max Verstappen aan de tand gevoeld over 2019.

Kijkend naar volgend jaar dan krijg je uiteraard een nieuwe Red Bull Racing-auto, met daarin een Honda power unit. Heb je al in de simulator in de nieuwe auto gereden? “Nee, dat nog niet. We hebben wel al een paar keer de nieuwe ophanging en dergelijke uitgeprobeerd in de simulator.”

Staat er al een auto met een Honda-motor in Milton Keynes? “Nee, maar we hebben wel al alle simulaties. Er loopt wel een motor op de testbank. Wij hebben met Red Bull Racing een testbank die we kunnen linken aan de simulator, zodat je de motor kunt laten draaien en alle data kunt analyseren.”

Er wordt gezegd dat de Honda-motor meer vermogen gaat brengen. Op welke manier moet de auto daar op aangepast worden? “Dat heeft de meeste invloed op de versnellingsbak, met betrekking tot de krachten die daar vrijkomen. Ook de koeling moet aangepast worden. We hebben al op tijd de beslissing genomen om met Honda verder te gaan en we hebben voldoende mensen en kennis om al die aanpassingen te kunnen doen.”

Dr. Helmut Marko denkt volgend jaar voor de hoofdprijs te kunnen gaan… “Dat hopen we natuurlijk, maar het is afwachten hoe wij het seizoen zullen starten. Ik denk wel dat we weer een stap vooruit gaan maken, puur met alleen al de motor.”