scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner na Braziliaanse GP: 'Ondanks verloren overwinning ontzettend snel'

Gepubliceerd op 11 november 2018 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat na de Grand Prix van Brazilië weten: “Het is erg jammer dat Max de overwinning heeft verloren na simpelweg onverantwoord rijgedrag van een achterligger. Desalniettemin waren we vandaag waanzinnig snel, iets dat Max en Daniel ook wel hebben laten zien. Door een uitzonderlijke stint van Max en een prima strategie kon hij na de pitstops de leiding overnemen. Daniel startte als elfde, maar kwam door enkele uitstekende inhaalacties ook steeds verder naar voren.”

“Tweede en vierde is een goed resultaat voor het team, maar we hebben het gevoel dat we van een beter resultaat zijn beroofd. Daniel zat erg dicht bij het podium, en wie weet wat hij zonder zijn gridstraf had kunnen bereiken. Het bemoedigende van vandaag was onze pure snelheid. Iedereen in het team mag dan ook trots zijn op zichzelf.”

“Ten slotte gaan de felicitaties uit naar Mercedes. We weten hoeveel werk het vergt om het constructeurskampioenschap te winnen. Ze zijn dit jaar het dominante team geweest, maar hopen het ze volgend jaar moeilijk te kunnen maken.”