scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max verklaart voorsprong: 'Onze simulator is super goed'

Gepubliceerd op 09 november 2018 door Niels Hendrix

Max Verstappen had vrijdag vanaf zijn eerste rondje op Interlagos het juiste gevoel met zijn auto. Dat is geen toeval, zo legt hij vrijdagavond uit tijdens Formule 1 Café op Ziggo Sport: “We brengen voor we naar het circuit gaan een hele dag op de simulator door en stellen daar de auto af. Ik denk dat onze simulator super goed is. Er zijn bijna geen andere Formule 1-teams die hun auto al op de simulator kunnen afstellen. Bij ons loopt dat heel goed, vooral in de tweede helft van het seizoen hebben we dat echt onder controle gekregen. Dat helpt gewoon. Als we op de simulator een goede balans vinden dan stap je op het circuit in en merk je dat je die voorsprong hebt.”

Op de vraag of een eerste rondje dan ook niet meer als een eerste rondje voelt, antwoordt Max: “Door mijn ervaring door de jaren heen voelt een eerste rondje al niet meer zo. Je kent het circuit en weet waar je moet remmen. Een nieuw circuit ken ik gewoonlijk in zo’n vijf rondjes. Hier in Brazilië heb ik er al genoeg gedaan, dus het enige waar je in de eerste paar ronden stappen maakt, is het gevoel van de hoeveelheid downforce en waar je moet remmen of de auto moet laten rollen.”

De laatste sector in Brazilië is niet in het voordeel van Aston Martin Red Bull Racing. Het rechte stuk loopt daar omhoog en daar wordt er tijd verloren. Max verwacht dan ook niet om voor pole positie te kunnen gaan: “Dan moeten we in de kwalificatie 3,5 tienden voor liggen voor we de laatste sector ingaan. Normaal gesproken staan wij als team vijfde en zesde op de grid hier. Dat is realistisch, maar je weet het nooit. Als er iemand een foutje maakt, moeten wij erbij zitten om ervoor te staan.”

Prijsvraag GP Brazilië: win een Red Bull Racing overhemd!