Max over zijn kansen in Brazilië: 'Winnen zit er normaal gesproken niet in'

Gepubliceerd op 08 november 2018 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft een sterke reeks races achter zijn rug. Hij is nu in Brazilië gearriveerd na in Japan derde te zijn geworden, in USA tweede en in Mexico te hebben gezegevierd. Maar die lijn verwacht de Nederlander niet voort te kunnen zetten op Interlagos: “Tenzij er gekke dingen gebeuren, worden wij hier vijfde of zesde. Winnen zit er normaal gesproken hier niet in.”

De Aston Martin Red Bull Racing-coureur vervolgt: “Natuurlijk ga ik mijn best doen, maar er zijn hier niet genoeg bochten om ons verlies op de rechte stukken goed te maken. Dat kon je vorig jaar ook al zien hier. We hebben simpelweg niet voldoende vermogen. En er gaat hier veel volle bak en het loopt omhoog, dat het ons nog meer pijn gaat doen.”

In 2016 reed Max een briljante inhaalrace op een opdrogende baan. Van P16 naar P3. Max: “Misschien moet ik maar een regendansje doen, want ik denk dat zondag droog zal zijn. Je moet realistisch zijn, dit is niet ons circuit. Maar misschien zit het ons mee: een beetje qua weer, maar ook puur hoe andere teams het voor elkaar hebben. We gaan het zien.“

Prijsvraag GP Brazilië: win een Red Bull Racing overhemd!