Gemengde gevoelens voor Horner na GP Mexico: 'Max geweldig, excuses aan Daniel'

Gepubliceerd op 29 oktober 2018 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat na afloop van de Grand Prix van Mexico weten: “Ik ben opgelucht dat het team een overwinning heeft weten te pakken. Het is van de andere kant erg jammer dat Daniel, die zo hard voor de tweede plek aan het vechten was, uitviel.”

“Max heeft het fantastisch gedaan. Hij reageerde erg snel bij de start en wist Lewis in de eerste bocht weer in te halen. Vanaf dat moment heeft Max de race op een erg volwassen manier gecontroleerd. We kozen voor een twee-stopper om te auto’s achter ons te coveren, wat uiteindelijk tot een dominante overwinning heeft geleid.”

“De frustratie voor ons zit hem in het feit dat we niet beide coureurs op het podium hebben gezien. Daniel verloor enkele plekken bij de start nadat hij wat teveel wielspin had. Hierna reed hij echter een geweldig tempo. Nadat Max zijn tweede pitstop maakte en we zijn banden bekeken, besloten we om het bij Daniel op één stop te houden. Dit werkte prima en hij verdedigde op uitstekende wijze een gevaarlijke Sebastian Vettel.”

“Met nog negen ronden te gaan kreeg Daniel plotseling te maken met een hydraulisch probleem, dat leidde tot zijn uitvalbeurt. Onze excuses gaan naar Daniel, en we zullen er dan ook zo hard als mogelijk voor vechten om hem tijdens de laatste twee races een positief resultaat te bezorgen.”

“Daarnaast wil ik onze motorenpartner bedanken, die ons ondanks de uitdagende omstandigheden van een krachtbron heeft voorzien die zich kon meten met de rest.”

“Ten slotte wil ik ook Lewis Hamilton feliciteren met het binnenhalen van zijn vijfde wereldtitel. Het is een uitzonderlijke prestatie, die hem hiermee in een bijzonder rijtje van coureurs zet.”